TMTM

flyingv43/istockphoto

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
flyingv43/istockphoto

תפוס אותי אם תוכל

סימון לבייב (או איך שתבחרו לקרוא לו) הונה, לכאורה, קורבנות ברחבי אירופה מ-2017 ועד 2019 בסכום מוערך של 10 מיליון דולר. אמנם נוכל הטינדר נמצא כעת בכותרות, אבל לאורך השנים היו נוכלים רבים ואחרים שהתפרסמו מכל הסיבות הלא נכונות. אלו הנוכלים הכי גדולים אי פעם. כלומר, אלו שנתפסו.

Wikimedia Commons

ג'ורג' ס. פרקר

נוכלים קיימים מאז ומתמיד, אבל מעטים משתווים לג'ורג' פרקר. הניו יורקר האירי התמחה במכירת ציוני דרך לזרים במאה ה-19. הוא מכר את פסל החירות, מוזיאון המטרופוליטן לאמנות ואת קבר גרנט, אבל את גשר ברוקלין הוא מכר הכי הרבה פעמים. פרקר היה מסתובב באליס איילנד, לשם הגיעו סירות מהגרים רבות. הוא היה מזמין את חבריו החדשים ל"משרד", מציג להם מסמכים מזויפים ש"מוכיחים" שהשליטה על גשר ברוקלין תהיה שלהם וסוגר איתם על מחיר. לאחר מכן, המשטרה הייתה צריכה לעצור כמה מהקורבנות שלו, כשאלו ניסו להקים תאי אגרה על הגשר. באותו השלב פרקר והמשרד שלו נעלמו.

עוד בנושא: הסלבס שמתו עניים וחסרי כל

Justin Sullivan/Getty Images

אליזבת הולמס ו'תראנוס'

המנכ"לית, הולמס - אישה מרשימה בעבר ומבויישת כעת - נחשבה ליזמית פנומנלית שיכולה לטפל בפוביות של אמריקאים רבים החוששים ממחטים בעזרת הטכנולוגיה הלא פולשנית שלה לבדיקות דם. בסופו של דבר, מעולם לא היתה לה את הטכנולוגיה, אבל זה לא מנע ממנה לשכנע משקיעים עשירים ועוצמתיים רבים לנתב 400 מיליון דולר לפיתוחה. בינואר 2022 הורשעה ב-4 מתוך 11 סעיפי אישום על הונאת משקיעים.

עוד בנושא: סלבס שביצעו פשעים חמורים, ולא היה לכם מושג

פרנק אבנגייל by Marcus JB (CC BY)

פרנק אבגנייל

פרנק אבגנייל הוא יועץ אבטחה הידוע בשל מעשי מרמה רבים שעשה בצעירותו: הוא זייף המחאות בסכום של 2,500,000 דולר ונתפס לאחר שהתחזה לטייס, רופא, עורך דין, ומורה. הוא נמלט ממשמורת משטרתית פעמיים (בפעם הראשונה ברח ממטוס, ובשנייה ברח מבית כלא פדרלי). בשנת 2000 כתב אוטוביוגרפיה על חייו, שעובדה לסרט "תפוס אותי אם תוכל".

עוד בנושא: השקרים הכי נפוצים בזוגיות


Wikimedia Commons

צ'ארלס פונזי

"הונאת פּוֹנזי" קרויה על שם צ'ארלס פונזי, איטלקי שהיגר לארצות הברית בתחילת המאה ה-20 והיה הראשון שנתפס מרוויח באמצעותה סכומי כסף גדולים. בהונאת פונזי מובטח למשקיעים החזר השקעה גבוה בפרק זמן קצר, אך למעשה הרווחים המוצגים להם הם על הנייר. במידה ויש החזרי השקעה, הם משולמים מכספם של משקיעים אחרים. הכסף הולך, כמובן, ליוזם ההונאה.

עוד בנושא: ההונאות הכי גדולות בעשור האחרון

Case #34: Joseph Weil-The Yellow Kid by Steven Gomez

ג’וזף וויל

גוז’ף ווייל (יליד 1877), AKA “הנער הצהוב”, גנב למעלה מ-8 מיליון דולר. בתחילה הוא עבד כגובה ושם לב שעמיתיו לעבודה לוקחים חלק מהכסף שהם גובים. אז הוא איים עליהם שילשין עליהם או שישתפו אותו ברווחים - וכך הם עשו. בהמשך ה"קריירה" שלו, הוא שינה זהויות כמו גרביים ומכר לקורבנותיו השקעות מפוברקות. 

עוד בנושא: סלבס שהם ממש לא נחמדים בחיים האמיתיים

Wikimedia Commons

ויקטור לוסטיג

ויקטור לוסטיג ((1890-1947) היה מבוקש ב-45 מדינות והשתמש ביותר מ-25 שמות בדויים, אבל הוא התפרסם בתור "האיש שמכר את מגדל אייפל". ויקטור, שהציג עצמו כסגן מנכ"ל משרד הדואר והטלגרף, טען בפני סוכני גרוטאות כי התחזוקה של מגדל אייפל כה גרועה, שהוחלט למכור אותו כגרוטאה. הוא ביקש מהסוחרים הצעת מחיר על 7300 טון המתכת שמרכיבים את המגדל. הוא לקח את ההצעה של אנדרסה פואסון - ונעלם.

עוד בנושא: השקרים הכי נפוצים שכולנו מספרים

Alexandria Sheriff's Office

צ'יה סו איים (Cheah Siew Im)

צ'יה סו איים, ילידת מלזיה, בילתה למעלה מעשרים שנה בגניבת זהויות של אחרים, כולל אלו של שותפיה לדירה ושל טכנאית ציפורניים שהיא פגשה, ואז השתמשה בזהויות הללו כדי להונות אזרחים אמריקאים, כולל ספורטאים מקצועיים ומנהלים משגשגים. כחלק מהטקטיקה שלה, היא טענה שהיא נכדתו של ראש ממשלת סינגפור דאז, לי קואן יו ושברק אובמה הוא חבר קרוב שלה. ואז שכנעה את אלו שאת אמונם הרוויחה להשקיע בנפט ניגרי ובקבוצות ספורט מקצועיות. הכסף, כמובן, לא הושקע מעולם - התובעים טוענים כי צ'יה בזבזה אותו על מכוניות מהודרות, ניתוחים פלסטיים, תיקי מעצבים ועוד. באוקטובר 2019 הורשעה בגניבת זהות ונידונה ל-51 חודשי מאסר בפועל.

עוד בנושא: השערוריות הכי גדולות של הסלבס בישראל

Wochit News/youtube

אנה סורוקין (אנה דלבי)

המהגרת הרוסית, אנה סורוקין, שהציגה עצמה כיורשת גרמניה בשם אנה דלבי, רימתה בתי מלון בניו יורק, חברת סילון פרטית ויותר מבנק אחד כדי לקבל כספים ושירותים בהיקף של 200,000 דולר (היא גם ניסתה לשכנע קרן גידור להלוות לה 25 מיליון דולר). התחבולה של סורוקין היתה כרוכה בזיוף מסמכים בפוטושופ ששכנעו את האנשים החזקים שהיא רימתה להלוות לה כספים. בסופו של דבר, כמובן, הכל התפוצץ. סורוקין נידונה לארבע עד 12 שנות מאסר, וכעת היא כלואה במתחם הכלא של רייקרז איילנד. בראיון ל'ניו יורק טיימס', זמן קצר לאחר מתן גזר הדין שלה, סורוקין הכריזה, "אני לא מצטערת".

Jannoon028/istockphoto

הרומן הניגרי

הקורבן הכי מפורסם של הונאה זו היא אישה יפנית ששלחה 200,000 דולר לאיש שרימה אותה, והאמינה שהוא סרן בצבא ארה"ב ושהם חברים לעט. ואז, לאט, לאט הוא הוביל אותה להאמין שהם מעורבים ברומן אינטרנטי. הרמאים, שני גברים ניגרים שניהלו את המזימה וכ-80 נוספים, נתפסו ונעצרו בסופו של דבר, אך לא לפני שגזלו מקורבנותיהם לפחות 6 מיליון דולר.

עוד בנושא: סיפורי האהבה הגדולים בהיסטוריה

Burlington County Prosecutor's Office

מארק ד'אמיקו וקייט מק'לור

מארק ד'אמיקו וקייט מק'לור פתחו קמפיין מימון המונים ב-'GoFundMe' בשנת 2017 כדי לעזור לגבר חסר בית בשם ג'וני בוביט ג'וניור. לפי הסיפור, ג'וני בוביט העניק למ'קלור את 20 הדולר האחרונים שלו כשהיא נתקעה בלי דלק, והיא כל-כך התרגשה מהמחווה, שהיא וד'אמיקו הקימו גיוס תרומות עבורו. שנתיים לאחר מכן, נטען כי מדובר בתרמית, וזאת רק לאחר שאנשים תרמו 400,0000 דולר. בין קטעי הראיות: יותר מ-60,000 הודעות טקסט בין שלושת הנאשמים, וכן מסע הימורים, הוצאות ובילויים מתועדים של מק'לור וד'אמיקו, שהשתמשו בכספים כדי לקנות מכונית, תכשיטים, תיקי מעצבים ועוד. שלושתם הואשמו בקשירת קשר לביצוע פשע מדרגה שניה וגניבה על-ידי הונאה, ויבלו חמש עד עשר שנים בכלא אם יורשעו. באתר מימון ההמונים נאמר כי ידאגו להחזיר את כל הכסף לתורמים.

Wochit Tech/youtube

אוולדס רימאסאוסקס

בין השנים 2013-2015, רימאסאוסקס הליטאי בדה אינספור מסמכים משפטיים - חשבוניות, חוזים וכדומה - תחת שם העסק 'קוונטה מחשבים', חברת חומרה טיוואנית שעשתה עסקים לגיטימיים עם ענקיות טק כמו פייסבוק וגוגל. רימאסאוסקס שלח בדוא"ל חשבוניות מזויפות לחברות אלו - והן שילמו לו לפני שעלו על ההונאה. לפי מקור אחד, מדובר בתשלום בהיקף של 23 מיליון דולר מגוגל וכמעט 100 מיליון דולר מפייסבוק. רימאסאוסקס הודה באשמת הונאה והוא עומד מול עונש של עד 30 שנות מאסר.

Alberto E. Rodriguez/Getty Images

הונאת הענק בהוליווד

רמאית מסוג "זיקית" התחזתה במשך כמה שנים לנשים עשירות, משפיעניות ומפורסמות - כולל יו"ר 'סוני' לשעבר, איימי פסקל ונשיאת 'לוקאס פילם', קיית'לין קנדי - והתמקדה באנשי קולנוע הוליוודיים. צלם עצמאי אחד, שסיפר על טכניקות ההונאה המורכבות שלה, אולץ לשלם כסף מראש עבור טיול לאינדונזיה, שם חשב שהוא יפגש עם פסקל כדי לעבוד על הזדמנות לקפיצה בקריירה. בסופו של דבר הוא הוציא 65,000 דולר. באוגוסט פורסם כי ה-FBI ו-NYPD פתחו בחקירה.
עוד בנושא: הסלבס שגנבו מהם מיליונים