הכל חוץ מלחמם אוכל
סקופ - מיקרוגל לא משמש רק לחימום אוכל משלשום. אפשר לקלף איתו שום, עגבניות, לנקות סקוטש ברייט, לסחוט לימון ואפילו לקלף בול ממעטפה. הנה 15 טריקים לשימוש במיקרו שיעשו את החיים שלכם הרבה יותר קלים.
Courtesy of walmart.com
סקופ - מיקרוגל לא משמש רק לחימום אוכל משלשום. אפשר לקלף איתו שום, עגבניות, לנקות סקוטש ברייט, לסחוט לימון ואפילו לקלף בול ממעטפה. הנה 15 טריקים לשימוש במיקרו שיעשו את החיים שלכם הרבה יותר קלים.
סקוטש ברייט זה אחד הדברים הכי מזוהמים בבית שלכם, אפילו יותר מהאסלה; אז אם חשבתם שלשטוף כלים באסלה זה מגעיל - תחשבו שוב. לחיטוי הסקוטש, הרטיבו אותו ושימו עליו מעט סבון כלים. הכניסו למיקרוגל לדקה, משם למדיח ותגידו להתראות לבקטריות.
אף-אחד לא אוהב לקלף שום, אלא אם כן הוא פסיכופת. בשביל קילוף קל וידידותי ניתן להכניס את השום למיקרוגל ולחמם אותו כ-15 שניות. השיניים יחליקו בקלות אל מחוץ לקליפה. אין על מה.
חתכו את קצוות הבצל, חממו אותו במיקרוגל כ-45 שניות, ואז תוכלו לחתוך ולקצוץ עם חיוך גדול (אם אתם פסיכופתים) ועיניים חפות מדמעות.
הנה טריק קל. חממו את הלימון הקמצן 10 עד 20 שניות במיקרוגל עד שהפנים שלו יהפוך רך, ואז תוכלו לסחוט את תכולתו בקלות.
כדי להחזיר דבש גושי לקדמותו, הסירו את המכסה וחממו את הצנצנת במיקרוגל כשתי דקות. הדבש יהפוך נוזלי, חלק וזהוב ממש כמו פעם, כשהייתם צעירים.
מומלץ לא לשמור עשבי תיבול טריים במקרר אם הם לחים ורטובים (אם שטפתם אותם קודם, למשל). בשביל לשמור על הטריות, עטפו אותם במגבת נייר, חממו במיקרוגל במשך כ-30 שניות ואפשרו להם להתייבש. כך עשבי התיבול יחזיקו זמן רב יותר במקרר.
השארתם שקית תפוצ'יפס פתוחה ועכשיו הלך כל הקראנץ'? אין על זה מחילה; אבל למזלכם יש פתרון. פשוט הניחו את הצ'יפס על מגבת נייר, הכניסו למיקרוגל וחממו 10-20 שניות. מגבת הנייר תספוג את הלחות מהצ'יפס והנ"ל יחזור להיות קריספי.
שכחתם להשרות עדשים או שעועית בלילה? ראשית, זה חוסר אחריות מוחלט. שנית, הניחו את השעועית או העדשים בקערת מים, הוסיפו קמצוץ סודה לשתייה וחממו במיקרוגל למשך כעשר דקות. אפשרו לשעועית/ עדשים לנוח 30-40 דקות לפני השימוש.
רוצים להתפנק על ספל קפה עם חלף מוקצף? אין בעיה. מלאו חצי צנצנת זכוכית בחלב וחממו במיקרוגל כדקה. סגרו את הצנצנת, נערו במשך חצי דקה לפחות והנה לכם חלב מוקצף.
הדבקם את הבול במקום הלא נכון? לא נורא. טפטפו כמה טיפות של מים מעל הבול, הכניסו את המעטפה למיקרוגל למשך 20 שניות ולאחר מכן תוכלו לקלף את הבול בקלות ואפילו להדביק מחדש במקום אחר. הנה, חסכנו לכם פדיחה.
נכון יש את החבר הזה שאמר לכם לחרוץ את העגבניה, לחמם אותה בסיר מים ורק אז לקלף? אז הוא לא חבר שלכם. במקום זאת, חממו את העגבניה במיקרוגל כ-30 שניות, תנו לה לנוח כמה דקות ונתקו קשר עם החבר. הקליפה תרד בקלות.
אם אתם שונאים לבשל, הנה מתכון לתפוח אדמה שדורש רק תפוח אדמה: נעצו 4 קיסמים בתפוח אדמה כך שהוא יוכל לעמוד על 4 "רגליים". חממו במיקרוגל במשך 10 דקות וזהו. אם אתם לא מצליחים לעשות את זה, אתם מקרה אבוד.
אין לכם זמן להתפיח את החלה והשבת אוטוטו נכנסת? אל תאבדו עשתונות, יש דרך להכפיל את מהירות התפיחה. חממו קערה עם מים במיקרוגל במשך 2 דקות, הכניסו את קערת הבצק, סגרו את המיקרוגל ותנו לבצק לעשות את שלו.
גם אם אין לכם שום ניסיון במטבח ובפעם האחרונה שהכנתם סלט הוא נשרף, את העוגה הזאת תצליחו לעשות בקלות ובמהירות. הוסיפו לספל כף חמאה מומסת, כף קקאו, כף סוכר, כף קמח, שברו ביצה אחת בפנים, ערבבו היטב וחממו במיקרוגל במשך 2 דקות. אנחנו מבטיחים שתצא לכם עוגה.
אחרי שסיימתם להעביד את המיקרוגל שלכם, הגיע הזמן לנקות אותו. חתכו לימון לשניים, סחטו מעט מהלימון אל קערה מלאה במים והניחו את חצאי הלימון בתוך הקערה. חממו את הקערה במיקרוגל כ-5 דקות. החומצה שתיווצר תמיס את הלכלוך. כל שנותר לכם כעת זה לנגב את פנים המיקרוגל במטלית ולהגיד לו שאתם אוהבים אותו.