מתכון לאסון
ישנם הרבה סיכונים נסתרים בבישול ובחומרי הגלם. למרבה המזל, אם מכירים את הסיכונים הנפוצים ביותר, אפשר לנקוט צעדים פשוטים כדי להימנע מהם - ולהפוך את המטבח למקום בטוח ליצירתיות קולינרית. המשיכו לקרוא.
lolostock/istockphoto
ישנם הרבה סיכונים נסתרים בבישול ובחומרי הגלם. למרבה המזל, אם מכירים את הסיכונים הנפוצים ביותר, אפשר לנקוט צעדים פשוטים כדי להימנע מהם - ולהפוך את המטבח למקום בטוח ליצירתיות קולינרית. המשיכו לקרוא.
מיכלי אחסון מזון מפלסטיק נוחים ושימושיים, אך הם עלולים להעביר כימיקלים מזיקים למזון. החומר הכימי ביספנול A, או BPA נמצא במיכלי אחסון מזון מפלסטיק לעתים קרובות. אנשים החוששים משיבוש פעילות הורמונלית או שפשוט רוצים להימנע מכימיקלים שעלולים להזיק, בוחרים במיכלי זכוכית, או לכל הפחות, פלסטיק המפרסם את עצמו כנטול BPA.
עוד בנושא: המאכלים האלו מסוכנים אם לא מכינים אותם כראוי
קל להיסחף עם מכשירי חשמל שונים במטבח. עומס יתר על השקעים עלול להיות מסוכן ולהוביל לשריפות, הנמצאות בסיכון גבוה יותר להתפשט במטבח מלא בשמנים וחומרים דליקים אחרים.
עוד בנושא: דברים שיש לכם במטבח ואתם צריכים לזרוק
הצבת משהו חם, או אפילו חמים, ליד מזון קר עלולה לגרום למזון שהוקפא בעבר להפשיר חלקית. זה יכול גם להעלות את הטמפרטורה הכוללת של המקפיא, ולהעמיד את כל המזון בסיכון גבוה יותר לקלקול.
עוד בנושא: טעויות בישול נפוצות
בעת שטיפה של עופות, המים נוטים להתיז, מה שעלול לזהם משטחים נוספים במיץ עוף שעלול להכיל סלמונלה. שפים יוסיפו שזה גם שוטף את הטעם.
עוד בנושא: טיפים וטריקים לבישול שעובדים מצוין
לא ניתן להדגיש מספיק כמה חשוב לשטוף ידיים כשמתעסקים עם בשר נא, עופות או דגים. מעבר לכך, משטחים וסקוטשברייטים גם יכולים להיות מקורות זיהום. שימוש במגבות נייר או מטליות נקיות יחד עם מים חמים וסבון שמחסל חיידקים יכול לסייע בהפחתת הסיכון לזיהום צולב.
כשמכינים שימורים בבית, חשוב לעקוב אחר כל נהלי הבטיחות, שכן טעות קטנה עלולה לגרום לליסטריה קטלנית. ברוב המקרים, כל עוד פועלים לפי ההנחיות לשימורים בטוחים בבית, מדובר בפעולה בסיכון נמוך.
עוד בנושא: מתכונים מעולים מבוססי שימורים
זה די ברור שלא מומלץ להשאיר להבה ללא השגחה, אך טבחים ביתיים רבים עושים את זה בדיוק. למרות שבדרך כלל אין בעיה, השארת תנור או כיריים דולקים, אפילו בטמפרטורה נמוכה, מהווה סיכון גדול לשריפה. הישארו תמיד בקרבת מקום והשגיחו באופן קבוע.
הפשרה על השיש חושפת את שכבות המזון החיצוניות לטמפרטורות בהן החיידקים יכולים להתרבות כשהמרכז עדיין קפוא, ובסופו של דבר, זה מאריך את החשיפה לטמפרטורות המסוכנות. תמיד להפשיר במקרר או באמבט מים חמים.
אלא אם כן הבלילה טבעונית, עדיף שלא ללקק את הכף. ביצים גולמיות יכולות להכיל סלמונלה, מה שעלול לגרום למחלות קשות ואף למוות. אם אתם רוצים לטעום את הבלילה בשביל לדעת אם צריך להוסיף משהו, שקלו לטעום לפני הוספת ביצים גולמיות.
בעולם הבישול, ישנם קיצורי דרך רבים ללא סיכונים של ממש, אך בדיקת טמפרטורת הבשר אינה אחת מהן. מדחום בשר הוא זול וקל לשימוש, ואז לא צריך לנחש אם הבשר התבשל לטמפרטורה בטוחה למאכל.
עוד בנושא: אביזרי מטבח שלא ידעתם שאתם צריכים
כלי בישול מזכוכית אינם יקרים והם משמשים להרבה דברים במטבח. הדבר היחיד שהם לא יכולים לעשות הוא לעבור מקיצון טמפרטורה אחד למשנהו. המשמעות היא שלקיחת מנה חמה מהתנור והנחתה על משטח קר, או צלחת קרה מהמקפיא לתנור חם, עלולה למעשה לגרום להתנפצות הזכוכית.
תנור מלוכלך צובר שמן ולכלוך דביקים שניתן להצית בטמפרטורות גבוהות. לפני הבישול בטמפרטורות גבוהות, 250 מעלות ומעלה, שקלו לנקות את התנור. התהליך יכול להימשך מספר שעות, אך זוהי דרך פשוטה וקלה לשמור על התנור בטוח לכל טמפרטורת בישול.
עוד בנושא: טעויות ניקיון נפוצות
כמה מכלי הבישול האיכותיים ביותר מפיצים חום באופן שווה, כולל לידיות, מה שאומר שאפילו נגיעה אחת קטנה עלולה לגרום לכוויה משמעותית. השתמשו בכפפה.
יש דרך נכונה ולא נכונה לארגן את האוכל במקרר. בעוד שחלק מהדברים חשובים יותר מאחרים, אחד הדברים החשובים ביותר הוא לאחסן בשר נא בתחתית המקרר, אחרת מיץ גולמי עלול לטפטף ולגרום לזיהום צולב.
למרות שזה עשוי להיראות כמו פרט קטן וחסר חשיבות, בגדים ושיער לגמרי יכולים לגעת באש או שמן חם. אפשר להימנע בקלות מהסיכון הזה. אם אין לכם כוח להחליף בגדים, שימו סינר.
סכינים חדות יותר הן יציבות יותר, כך שלמעשה הן מובילות לפחות תאונות. סכינים עמומות דורשות הפעלת כוח ולחץ, ואז יש סיכוי גבוה יותר שהן יחליקו ממקומן.
עוד בנושא: דברים שאסור להתקמצן עליהם