בלבול קולינרי
מאחסנים קפה בפריזר? אין צורך. מנשנשים חלקיקי טפלון? בתיאבון. מקלפים חתיכות ירוקות מתפוח האדמה וממשיכים כרגיל? אתם סכנה לציבור. קבלו מיתוסים נפוצים מעולם הקולינריה שאתם חייבים להפסיק להאמין להם.
עוד בנושא: טיפים לבישול שאתם חייבים להכיר
miodrag ignjatovic/istockphoto
מאחסנים קפה בפריזר? אין צורך. מנשנשים חלקיקי טפלון? בתיאבון. מקלפים חתיכות ירוקות מתפוח האדמה וממשיכים כרגיל? אתם סכנה לציבור. קבלו מיתוסים נפוצים מעולם הקולינריה שאתם חייבים להפסיק להאמין להם.
עוד בנושא: טיפים לבישול שאתם חייבים להכיר
טכנית, זה נכון שמים מלוחים מתחממים מהר יותר ממים שאינם מלוחים, אך זה לא יהיה מורגש אלא אם המים יהיו מלוחים פי כמה ממי ים. זמן רתיחה שנחסך בשנייה או שתיים יעלה במחיר של יותר מדי מלח לכל מתכון שפוי.
עוד בנושא: עובדות מדעיות מרתקות
יש אנשים שיגידו לכם לשמור על הקפה שלכם קר או אפילו להקפיא אותו כדי לשמור על טריותו ולהאריך את חייו. אותם אנשים אינם מייצגים את התאחדות הקפה הלאומית בארה"ב, שבאתר האינטרנט שלהם כתוב במפורש: "כדי לשמור על טעם קלוי טרי של פולי קפה לזמן רב ככל האפשר, אחסנו את הקפה במיכל אטום לאוויר בטמפרטורת בחדר". אם אתם מתעקשים על אחסון בפריזר, ודאו שיש לכם מיכל ואקום רציני - אחרת הקפה יספוג טעמים לא רצויים.
עוד בנושא: סוגי הקפה המוזרים בעולם
קרשי חיתוך מעץ - אפילו ישנים וחרושי שריטות - בטוחים כנגד חיידקים מסוכנים כמו אי-קולי וסלמונלה יותר מאשר קרשי פלסטיק. ובכל זאת, עדיין מומלץ להחליף קרשי חיתוך מפלסטיק או מעץ כאשר הם שחוקים, מוכתמים או מצולקים - זו הדרך הכי בטוחה.
גם המיתוס הזה מבוסס על האמונה שעץ נוטה ליותר חתכים ולכן יש בו יותר חיידקים. מבחינת בשר והסכנות בזיהום צולב, העץ אינו טוב או גרוע יותר משיש, פלסטיק או זכוכית. מה שכן - עדיף שקרש החיתוך יהיה מעץ מלא. הרבה יותר קריטי לא לחתוך ירקות על הקרש שחתכתם עליו בשר.
עוד בנושא: שקרים שסיפרו לכם בבית הספר ואתם עדיין מאמינים בהם
לאחר חיים ארוכים של שימוש כבד, ציפוי הטפלון עלול להתקלף ולהתפורר, במיוחד במחבתות זולות. כשמחבת נון-סטיק מגיעה לנקודה הזו, עדיף בהחלט לזרוק אותה ולקנות חדשה - אבל אם יוצא לכם לבלוע בטעות שבב קטן מהציפוי, תירגעו. בניגוד למיתולוגיה הפופולרית, הטפלון אינו מסוכן במיוחד. מחבתות נון-סטיק הכילו בעבר חומר החשוד כמסרטן הנקרא PFOA, אך השימוש בו הוסר כמעט לחלוטין מכל תהליכי הייצור.
עוד בנושא: אביזרי מטבח שאתם ממש צריכים ולא ידעתם
תעשיית החלב הצליחה למצב את החלב כמקור הסידן היחיד ואנשים שותים ומשקים את ילדיהם בחלב מכיוון שהם מאמינים ששיניים ועצמותיהם יהיו בסיכון אם לא יעשו זאת. זה נכון שחלב עשיר בסידן - כ-125 מ"ג ל-100 גרם. עם זאת, תמצאו אותה כמות סידן בחלב אלטרנטיבי מועשר על בסיס סויה, שקדים ואורז. ירקות קולארד מבושלים מכילים 266 מ"ג למנה. ניתן לצרוך עד 1,000 מ"ג סידן רק על ידי אכילת דגני בוקר מועשרים לארוחת הבוקר.
עוד בנושא: ארוחות בוקר מדורגות על פי מספר הקלוריות
קל להבין מדוע דיאטנים ירצו להאמין שמאכלים מסוימים, כמו תפוח, דורשים מגוף האדם יותר קלוריות כדי ללעוס, לעכל ולעבד - וכך לשרוף קלוריות ולהרזות רק על ידי אכילה. למרבה הצער, זה רק מיתוס. מגזין הבריאות Healthline קובע בפשטות: "אין באמת מאכלים עם ערך קלורי שלילי. למרות שזה נכון שרוב המאכלים הללו מזינים, אין זה סביר... כל אחד מהם מכיל קלוריות, ואין שום ראיות שתומכות ברעיון שהם דורשים יותר אנרגיה לאכילה, עיכול ועיבוד ממה שהם מספקים".
עוד בנושא: דיאטות טרנדיות שצריך לחשוב פעמיים לפני שמנסים אותן
תפוחי אדמה ירוקים יכולים להיות מסוכנים. אם חלק כלשהו בתפוח האדמה ירוק, קילוף החלק הזה יכול לעזור, אך הצבע הירוק רק מציין נוכחות של רעלן הנקרא סולנין. הרעלן הזה יכול להיות בכל מקום בתפוח האדמה, ולכן עדיף תמיד לזרוק אותו. תפוחי אדמה מייצרים כמויות זעירות של סולנין באופן טבעי כדי להתנגד למזיקים ופטריות, אולם כאשר הם נחשפים לאור ולחום, רמות הסולנין עולות. עד שאתם רואים כתם ירוק, הסולנין יכול להיות נוכח בכמות גבוהה מספיק כדי לגרום לכאבי ראש, בחילות ואפילו בעיות נוירולוגיות.
עוד בנושא: דרכים שונות ופשוטות לבישול תפוחי אדמה
האינטרנט מלא בסרטונים של חובבי אוכל שמבטיחים שביצים שנשארו בחוץ בטמפרטורת החדר טעימות יותר מאלו שנשמרו במקרר. הסרטונים האלו מגיעים ממדינות אחרות. בבריטניה ובמקומות אחרים, זה בסדר לגמרי להשאיר ביצים בחוץ בטמפרטורת החדר מכיוון שהתרנגולות מחוסנות נגד סלמונלה. בארץ, עם זאת, אתם בהחלט רוצים לקרר את הביצים שלכם.
עוד בנושא: דרכים שונות ופשוטות לבשל ביצים
למרבה הצער, לקירור הלחם יש השפעה הפוכה. לחם הופך מעופש הרבה יותר מהר כשהוא מקורר מכיוון שטמפרטורות נמוכות גורמות למולקולות עמילן להתגבש מהר יותר.
עוד בנושא: כמה זמן יחזיקו שאריות אוכל במקרר?
יש מיתוס נפוץ שאומר שבשר מהמקפיא לעולם לא יכול להיות מוקפא שוב בבטחה לאחר הפשרה. זה לא תמיד נכון. זה בסדר גמור להקפיא כל עוד הבשר הופשר לאט במקרר.
עוד בנושא: אוכל שהוא טעים יותר יום למחרת
אתה בהחלט יכול לאחסן קטשופ במקרר, אבל אתה לא צריכים. ניתן לאחסן בארון או בכל מקום אחר בטמפרטורת החדר. הקירור רק גורם לטעם חומצי פחות.
אם אתה משתמשים ביין, בירה, וודקה או כל משקה אלכוהולי אחר כמרכיב, אל תפלו למיתוס שאומר שכל האלכוהול מתבשל במהלך תהליך הבישול. זה יכול לקרות, אך מחקרים שפורסמו ב-ScienceDirect הראו כי גורמים כמו טמפרטורה וזמן בישול ממלאים תפקיד גדול אם אתם לא רוצים שהילדים ישתכרו מהתבשיל שהכנתם.
תלוי אם הוא נשאב מהים, נכרה מהאדמה או מיוצר במעבדה - מלח יכול להיראות אחרת, להיות בעל טעם שונה, בעל תכונות מינרליות שונות ושימושים שונים במטבח. בכל אופן, מלח הוא משפר הטעמים החשוב ביותר בכל המסורות הקולינריות. אם אתם רציניים בקשר למטבח, תהיו גם רציניים עם המלח שאתם בוחרים לכל תבשיל. יש לפחות תריסר סוגים שונים, וביניהם מלח שולחן סטנדרטי, מלח המתמוסס במהירות, מלח בעל מרקם חולי, מלח קלטי מעודן מצרפת או מלח עשיר במינרלים מההימלאיה.