חמים וטעים
למה כדאי לחמם לימון במיקרוגל? למה לבשל נקניקיות בתוך האריזה ומה הקשר בין טחינה לסודה? קבלו 23 טיפים וטריקים לבישול שיעשו לכם סדר במטבח. צפו למחמאות
עוד בנושא: 27 מאכלים מסוכנים אם לא יודעים לבשל אותם כמו שצריך
Depositphotos
למה כדאי לחמם לימון במיקרוגל? למה לבשל נקניקיות בתוך האריזה ומה הקשר בין טחינה לסודה? קבלו 23 טיפים וטריקים לבישול שיעשו לכם סדר במטבח. צפו למחמאות
עוד בנושא: 27 מאכלים מסוכנים אם לא יודעים לבשל אותם כמו שצריך
לשיפור מרקם הטחינה, השתמשו במי סודה קרים במקום מים
לאחר חיתוך תפוחי האדמה, מומלץ להשרות אותם בקערת מי קרח כ-30 דקות, לייבש ורק אז לטגן. הצ'יפס יצא פריך יותר
החוק הראשון בחומוס איכותי הוא הגרגירים. הזן הבולגרי, למשל, נחשב מוצלח בעיניי רבים. חוק מס' 2 - לזרוק כל גרגיר פגום. חוק מס' 3 - אל תוסיפו שום
בשביל יותר מיץ, חממו את הלימון עד 20 שניות במיקרוגל לפני הסחיטה
עוד בנושא: 15 דברים שלא ידעתם שהמיקרוגל שלכם יכול לעשות, וחבל
לשיפור מרקם מאפים - הקפיאו חמאה ורק לאחר מכן גרדו אותה לבלילת הבצק
אם אתם מבשלים ירקות ירוקים ורוצים לשמור על הצבע הירוק ה"טרי", הכניסו את הירקות לאחר החליטה לתוך קערת מי קרח. לא לשכוח לייבש לפני החיתוך
בשביל שיאריכו חיים - הקפידו לשמור תבלינים במקום קריר וחשוך. לא לזלזל - טריות התבלינים משפיעה על הטעם
אם אתם מכינים סלט וחוששים מירקות הנוטים למרירות, כמו כרוב או חסה, פשוט השרו אותם בקערת מי קרח והכניסו למקרר למשך שעה. שימו לב - הירק הכי מריר בסלט הוא אנדיב
שאול עברון ציטט בזמנו שפים שאמרו: "אם זה לא מספיק טעים, כנראה שחסרה חמאה". ב-90% מהמקרים זה נכון
אפשר לבשל במים רותחים חבילת נקניקיות שלמה בתוך אריזת הוואקום שלה. הנקניקיות לא יתפוצצו
עוד בנושא: 13 דרכים שונות ופשוטות לבשל ביצים
אם אתם רוצים לפרוס בשר לפרוסות דקות או קוביות ביתר קלות, הקפיאו אותו לפני החיתוך
פורסים חציל, שמים את הפרוסות על נייר סופג, מפזרים מלח גס על הצד העליון, הופכים אחרי 10 דקות וממליחים גם את הצד השני. לאחר רבע שעה שוטפים במים, מספיגים קלות ומטגנים
אם מכינים דג בבישול ארוך, אין שום סיבה לא להשתמש בדג קפוא; בוודאי אם יש ציר דגים.
בדיאטה? תנחומים. בשביל פירה חלק וטעים ללא חמאה, ערבבו את המחית במיקסר לאחר המעיכה. ניתן להעביר גם דרך מסננת ולהוסיף חלמון של ביצה
עוד בנושא: 31 ארוחות בוקר מדורגות לפי מספר הקלוריות
אם בישלתם את הפסטה יותר מדי זמן, פשוט הקפיצו אותה על מחבת עם שמן זית
אם הכנתם בשר בתנור או על המנגל - תנו לבשר לנוח לאחר סיום הבישול כדי שהטמפרטורות יתאזנו
לפני סוף טיגון הבצל - להוסיף כף או 2 של מים והבצל ישחים בשניות. לפני כן, מומלץ להוסיף כפית שטוחה של סוכר חום על כל בצל בינוני לטובת קרמול משפר טעם ומרקם
בשביל קציצות רכות ואווריריות - הוסיפו כפית סודה לשתיה לכל ק"ג בשר. הטיפ הזה נכון גם לגבי פלאפל, לביבות ובלילות פנקייק
כשלא משתמשים בקמח - הוספה של מעט חרדל לבלילת הביצים תורמת מעט לטעם ובהשרייה ארוכה יותר בתוך הבלילה (לפחות 10 דקות), החרדל מרכך את הבשר ומשפר את המרקם. מי שמשתמש בקמח, יכול למרוח את הנתח במעט חרדל ואז להמשיך בשרשרת של קמח-ביצה-פירורי לחם
הרבה יותר קל לקלף ג'ינג'ר עם כף. נסו והיווכחו
עטפו את האבוקדו בנייר אלומיניום וחממו בתנור על 100 מעלות כ-10 דקות, תלוי במידת קשיות האבוקדו
תמיד לפני טיגון או צלייה בתנור, יבשו את הבשר עם נייר סופג/ מגבת. תקף גם לדגים. עור העוף/ הדג יצא זהוב ופריך, קצות הבשר יצאו שחומים ופריכים
גם שום יבש עשוי להכיל מספיק לחות בשביל לפתח ריקבון. מעט ריקבון בשום יכול להרוס (ובעיקר להסריח) תבשיל שלם. אל תשימו שיניים שלמות מבלי לחצות אותן לאורך