המון קפה
מפולי קפה שנאספים מגללים של בעלי חיים וכלה בתוספת גבינה, ביצים ואלכוהול - כבר שנים שחובבי קפה נעזרים בשפע של מתכונים מוזרים לשיפור טעם הקפה. אלו הם כמה מסוגי הקפה המוזרים ביותר בעולם.
Tati Nova photo Mexico/shutterstock
מפולי קפה שנאספים מגללים של בעלי חיים וכלה בתוספת גבינה, ביצים ואלכוהול - כבר שנים שחובבי קפה נעזרים בשפע של מתכונים מוזרים לשיפור טעם הקפה. אלו הם כמה מסוגי הקפה המוזרים ביותר בעולם.
הקפה היקר ביותר בעולם הוא אחד המוזרים ביותר. אז איך מייצרים קפה שנהב שחור? קודם כל, נותנים לפילים לאכל את פולי הקפה ולאחר השעות בהן שהו הפולים במערכת העיכול של הפילים, נשטפים הפולים מתוך הגללים ויושבים לייבוש בשמש. בסוף התהליך נוצר קפה חלק, פירותי ועשיר שנמכר בסכום עצום של בערך 2,000 דולר לקילוגרם.
אותו הדבר כמו קפה שנהב שחור, רק שהקפה הזה המיוצר מפולי קפה שעברו במערכת העיכול של גחן דקלים אסייתי, וגחניים אחרים. יש גם קפה מקקי של ציפורים, אבל הבנתם את הרעיון.
עוד בנושא: עובדות מרתקות על עורבים
אם אתם לא מתלהבים מקפה שנאסף מגללים של בעלי חיים, אז אולי קפה לעוס הוא כוס התה שלכם. קופי מקוק רזוס בהודו קוטפים ולועסים את הפרי דמוי הדובדבן ויורקים את פולי הקפה, שנקצרים בקפידה, נשטפים ועוברים לעיבוד וייבוש. הרוק של הקופים גורם להתפרקות אנזימים בקפה, ויוצר טעם וניל מתקתק. נמכר בכ-325 דולר לקילו.
עוד בנושא: בעלי החיים החכמים ביותר בעולם
אם לקפה רגיל אין מספיק באזז בשבילכם, ייתכן שהגיע הזמן לקפה משאלת המוות. הקפה מורכב מפולי ערביקה ורובוסטה ומתגאה בתכולת הקפאין הגבוהה ביותר לכוס.
עוד בנושא: עובדות מרתקות על המוות
בעוד רבים מאיתנו אוהבים לאכל ביצים עם הקפה, לא כל אחד אוהב לשים את הביצים בתוך הקפה. אבל עבור כמה תרבויות ברחבי העולם מדובר במעדן. בווייטנאם מבשלים קפה חזק ומר עם חלב מרוכז, חלמונים וסוכר; באינדונזיה מוסיפים דבש; בסרי לנקה מוסיפים ברנדי ובשוודיה יש שמוסיפים חלבונים במהלך תהליך הבישול.
עוד בנושא: דרכים שונות ופשוטות להכין ביצים
קני ציפורים עדינים שעשויים מרוק עשיר בחלבון של סוויפטלט, ציפור דמויית סנונית, נחשבים מזה זמן רב מעדן יקר בסין ובאזורים אחרים באסיה בגלל יתרונות בריאותיים, לכאורה. את קני הרוק מוסיפים למרקים, דייסות וקפה, כמובן.
מכיוון שביותר ויותר מדינות ברחבי ארה"ב יש לגיליזציה, חברות שונות מציעות קפה עם זנים שונים של קנאביס. בקרוב אצלנו?
בהודו מחכים לגשמים העזים של עונת המונסון כדי לייצר מגוון מיוחד של קפה. התהליך כולל חשיפת פולי ערביקה איכותיים לרוחות המונסון העשירות בלחות. הפולים סופגים את הלחות ותופחים לכפול מגודלם, מקבלים צבע זהוב חיוור וטעם ייחודי חסר חמיצות.
עוד בנושא: אסונות הטבע הקשים ביותר בהיסטוריה
ויסקי וקפה הם כבר מזמן זיווג טבעי, אבל כמה אניני טעם בקולורדו שידרגו את השילוב. הם לוקחים פולי קפה ירוקים ממגדל ספציפי ומיישנים אותם בחביות בורבון לפני הקלייה. לקפה יש טעם של בורבון, כמובן, ושל עץ האלון מהחבית עצמה.
בצפון סקנדינביה, ילידי לפלנד היו עורכים טקס קפה מאז סוף המאה ה-19, הכולל הוספת גבינה לקפה שנרקח בקפידה. גבינת קפה - המכונה kaffeost בשוודיה - ממשיכה להיות משקה פופולרי ברחבי סקנדינביה. הגבינה הקלה והסקווישית - עשויה מחלב איילים, פרות או כבשים - עוברת אפייה ונחתכת לקוביות לפני שמוזגים מעליה קפה.
הטלת גוש פחם לוהט לקפה זה בדיוק מה שצריך בשביל קפה שחור אמיתי. ניתן למצוא קפה פחם ביוגיאקרטה, אינדונזיה, שם מוסיפים בזהירות פחם חם צורב לכוס קפה עם הרבה סוכר. הפחם נועד לעזור לנטרל את חומציות הקפה ולהקל על העיכול.
פטריות שימשו זה מכבר למטרות רפואיות וכן כתחליף לקפה. וכעת חברה פינית בשם Four Sigmatic משלבת תמצית פטריות עם פולי ערביקה ויוצרת קפה דל חומציות המציע יתרונות בריאותיים. בנוסף להפחתת החומציות והמרירות, פטריות רעמת האריה מסייעות לתפקוד המוח ומערכת העצבים, בעוד שפטריות הצ'אגה מציעות תכונות נוגדות חמצון.
עוד בנושא: מאכלי סופר פוד שהם לא כל כך "סופר" כמו שחשבתם
קפה בטעם טאקו הוא בדיוק מה שהוא נשמע - קפה בטעם של מאכל מקסיקני המורכב מטורטיית תירס הממולאת בבשר בקר ומרכיבים נוספים. אמנם לא תמצאו טאקו בין מרכיבי הקפה, אבל האוהדים אומרים שהקפה באמת מריח כמו טאקו ובעל טעם ייחודי של צ'יפוטלה.
עוד בנושא: טיפים לבישול שאתם חייבים להכיר
אחת ממגמות הקפה הפאנקיות האחרונות כוללת הוספה של סירופ לבנדר לקפה לאטה. במשך אלפי שנים השתמשו בלבנדר להפחתת חרדה, לחץ וטיפול בהפרעות שינה, ולכן הסיקו שהוספה של לבנדר לקפה תרגיע את תופעות הלוואי הפחות נעימות של הקפה, מה גם שזה נראה נהדר באינסטגרם.
אם תגיעו לריביירה מאיה במקסיקו, סביר שתתקלו בקפה הזה. להכנת המשקה, מוזגים תחילה קפה חם לכוס מעוטרת סוכר, מוסיפים קלואה (ליקר קפה) או ברנדי עם Xtabentún (ליקר בטעם אניס), מדליקים אש ומוזגים שוב ושוב. האפקט הדרמטי יוצר מפל בוער שנמזג לקפה. אחר כך שמים גלידה למעלה.
המתכון פשוט: מוזגים אספרסו לכוס עם מי טוניק וקרח. בשוודיה זה משקה פופולרי. במקומות אחרים מוסיפים רוזמרין, מולסת רימונים ואפילו אלכוהול. לרווייה.
בוודאי שמעתם על טרנד של סלבס שמוסיפים שמן לקפה. בכל אופן, Bulletproof, החברה שעומדת מאחורי הטרנד, טוענת שהחלב השומני טוב למוח, מעלה את האנרגיה ועוזר לרדת במשקל. הקפה בהחלט טעים, אבל יש ספקות לגבי טענות הבריאות הנועזות.
הראשונים לעשות זאת היו לוואצה והראשונים לשדרג את הפטנט היו KFC. מומלץ.