13 דרכים שונות, קלות וטעימות להכין ביצים

Simple Ways to Cook Eggs

siambizkit/shutterstock

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
Simple Ways to Cook Eggs
siambizkit/shutterstock

פשוט וטעים

ביצים רכות, קשות, מטוגנות, אפויות, מקושקשות, עלומות... כולן מושלמות להגשה בארוחת הבוקר או בכל שעה אחרת ביום, והן אחד המקורות הפחות יקרים והמגוונים ביותר לחלבון מן החי. הנה 13 דרכים להכין ביצים שיבטיחו שלא יהיה לכם משעמם בצלחת. בתיאבון.

Hard-Boiled Eggs
Brent Hofacker/shutterstock

מתכון לביצים קשות

לקליפות קלות לקילוף יש להרתיח ביצים שישבו במקרר כמה ימים. הניחו את הביצים בתחתית הסיר מבלי להשאיר להן מרחב תנועה (עם יותר מדי מקום להסתובב, הקליפות עשויות להיסדק). הוסיפו מים צוננים לגובה 2-5 סנטימטרים מעל הביצים והביאו לרתיחה מלאה. כבו את האש ותנו לביצים לשבת במים למשך 15 דקות. הוציאו את הביצים הקשות מהמים והניחו בקערת מי קרח.

Soft-Boiled Eggs
LDprod/shutterstock

מתכון לביצים רכות

בכדי להרתיח ביצים רכות, עקבו אחר ההוראות לביצים קשות, אך תנו לביצים לשבת במים למשך 2-3 דקות בלבד. למרות שניתן לאכול ביצים רכות לבדן, הן פופולריות גם כמעין רוטב טבילה לטוסט. מומלץ להגיש בכוסות ביצה.

Poached Eggs
Nataliya Arzamasova/shutterstock

מתכון לביצים עלומות

מלאו סיר עם מים בגובה של 5 סנטימטרים. הוסיפו כפית וחצי חומץ וחממו על הגז - לא להביא לרתיחה מלאה. בינתיים שוברים ביצה טריה לקערה קטנה. כאשר המים חמים (אך מתחת לנק' הרתיחה), מערבבים אותם בעדינות ליצירת מערבולת איטית במרכז. החליקו את הביצה למים (לא לתת לה לגעת בתחתית). הביצה צריכה לבשל כשתי דקות לחלמון נוזלי, ו-4 דקות לחלמון יציב. הוציאו את הביצה בעזרת כף מחוררת והניחו על מגבת נייר לספיגת עודפי מים. לקבלת תוצאות מושלמות, מגישים ביצים שלוקות מיד לאחר הכנתן, מעל טוסט.

Deviled or Stuffed Eggs
Brent Hofacker/shutterstock

מתכון לביצים ממולאות

ביצים ממולאות הן פשוט ביצים קשות שהחלמונים שלהן מוסרים, מתובלים ומוחזרים למקומם. התחילו בחיתוך ביצים קשות לאורכן וגרפו את החלמונים. בקערה, הוסיפו לחלמונים 2 כפות שמן צמחי, 1 כף מיץ לימון או חומץ, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל טחון טרי וכפית וחצי חרדל צהוב או חריף. מועכים יחד עד לקבלת תערובת חלקה. החזירו את התערובת לתוך חלבוני הביצה ופזרו פפריקה. מגישים מיד או מאחסנים במקרר עד שלושה ימים.

Fried Eggs
DGLimages/istockphoto

מתכון לביצי עין הפוכות

המיסו כף חמאה או שמן בישול במחבת טפלון על אש בינונית-גבוהה. אם אתם משתמשים בתרסיס לבישול, חממו לרמה שטיפת מים מתאדה ברגע שהיא נוגעת במחבת, ואז רססו. שברו את הביצה מבלי שהחלמון ישבר והורידו את החום לבינוני-נמוך. לאחר שהלבן מבושל, הפכו את הביצים בזהירות. בשלו עוד 1-3 דקות, עד שהחלמון מגיע ליציבות הרצויה.

Sunny-Side-Up Eggs
keko64/shutterstock

מתכון לביצת עין

השיטה לבישול ביצת עין מושלמת: הוסיפו כף חמאה או שמן בישול למחבת טפלון על אש בינונית-גבוהה. כאשר החמאה נמסה ורוחשת, שוברים את הביצה ומורידים את האש לבינונית-נמוכה. מומלץ לטפטף מעט שמן או חמאה מהמחבת על החלבון (לא על הצהוב) בשביל טעם. ניתן להשאיר את הביצה על האש עד שהלבן מתקשה לחלוטין (עניין של טעם).

Scrambled Eggs
Karl Allgaeuer/shutterstock

מתכון לביצים מקושקשות

שברו 2 ביצים בקערה עם 2 כפות חלב או שמנת וערבבו עם מטרפה. החלב הופך את הביצים לקרמיות ופחות תפלות, אך זה לא חובה. שופכים את תוכן הקערה למחבת חמה עם חמאה. למרקם "פלאפי", מומלץ לבשל על אש בינונית-נמוכה. תנו לביצים לשבת חצי דקה עד דקה. הוסיפו פלפל ומלח לפי הטעם, יחד עם כל טעם נוסף כמו עשבי תיבול או גבינה מגורדת. השתמשו במרית סיליקון או בכף עץ כדי לקשקש את הביצים בעדינות. לאחר דקה או שתיים, כאשר הביצים עדיין נראות רטובות אבל אין עוד נוזלים במחבת, כבו את האש.

Omelet
Ceneri/istockphoto

מתכון לאומלט

טרפו בקערה 2 ביצים, 2 כפות חלב או שמנת ורבע כפית מלח ופלפל, עד לקבלת תערובת אחידה. המיסו 2 כפות חמאה במחבת טפלון על אש בינונית עד לרתיחה. שפכו פנימה את תערובת הביצים והניחו לה לשבת דקה או שתיים, עד שהתחתית מתחילה להתבשל. השתמשו במרית כדי לפזר את התערובת בעדינות ובאחידות. כשהחלק העליון מתחיל להתייצב, שפכו שליש כוס מילויים כמו גבינה מגורדת, אבוקדו, תרד ושאר ירקות קצוצים מעל מחצית מהחביתה. הפכו את החצי הריק מעל המלית והגישו מיד.

טיפ: תוכלו להפוך בקלות את מרכיבי האומלט לפריטטה על ידי אפייה במקום טיגון. מכניסים לאפייה בתנור ובדקות האחרונות מעלים את הפריטטה קומה בתנור כדי שהשכבה העליונה תיצרב מעט.

Baked Eggs Recipe
belchonock/istockphoto

מתכון לביצים אפויות

רוקנו שתי ביצים לתוך כל גומה בתבנית מאפינס משומנת. מיזגו כף חלב או שמנת מעל הביצים באופן אחיד, פזרו מלח ופלפל לפי הטעם. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה, או עד שהמרקם נראה מספיק אפוי.

Quiche
Lesya Dolyuk/shutterstock

מתכון לקיש

חממו תנור ל-220 מעלות. בינתיים טרפו ארבע ביצים וכוס חלב/ שמנת בקערה. הוסיפו כפית מלח, כפית אבקת בצל, חצי כפית פפריקה חריפה וטרפו שוב. פזרו כוס גבינת צ'דר מגורדת בתחתית התבנית ושפכו מעל את תוכן הקערה. הניחו את העוגה במרכז התנור ואפו במשך 15 דקות. לאחר מכן, הורידו ל-150 מעלות והמשיכו את האפייה למשך 35 דקות נוספות. בסיום האפייה, הניחו לקיש האפוי לשבת 10 דקות נוספות לפני האכילה.

French Toast
topseller/shutterstock

מתכון ללחם מטוגן

ערבבו שמונה ביצים ושליש כוס חלב בקערה והשרו בתערובת פרוסות לחם. חממו מחבת טפלון גדולה ומשומנת קלות וטגנו את פרוסות הלחם - שתיים עד שלוש דקות לכל צד. תוכלו להיות יצירתיים עם תוספות.

Toad-in-the-Hole
LauriPatterson/istockphoto

מתכון לביצה בקן

למקרה שתשתעממו, הנה עוד דרך לאכל טוסט עם ביצים. חתכו חור בלחם, וקלו כל צד במחבת משומנת קלות. שברו ביצה לכל חור, כסו את המחבת וטגנו כחמש דקות. לאחר מכן, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

Microwave Eggs
VeselovaElena/istockphoto

מתכון לביצה במיקרוגל

טרפו ביצה עם רכיבים לפי הטעם - גבינה, עגבניה, סלסה, תרד… שפכו את התכולה לכוס/ תבנית מאפינס בודדת משומנת. שימו במיקרוגל על עוצמה גבוהה למשך 30 שניות; ערבבו; וחממו 30 שניות נוספות, פחות או יותר, עד שהביצה מבושלת.