לכל דבר טוב יש סוף, והכנסת שאריות למקרר רק מעכבת את הבלתי נמנע. אז כמה זמן יחזיק המיונז במקרר שלכם? הפסטה? תפוחי האדמה? כל התשובות בהמשך.
כללי קירור לשאריות: כמה זמן מחזיק אוכל מוכן במקרר?
Thomas Barwick / Stone / Getty Images CC
צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
מרקים ותבשילים
זמן: 3-4 ימים
לא משנה אם מדובר בבשר או בירק - מרק לא יחזיק הרבה זמן במקרר. עם זאת, אם אתם מקפיאים את המרק/ תבשיל - הוא יחזיק בין חודשיים לשלושה.
יין אדום או לבן
זמן: 1-3 ימים
קירור בקבוק פתוח אינו "מצנן" אותו. הקירור מאט את החמצון ושומר על טעמו של היין שנותר.
חרדל
זמן: שנה לאחר הפתיחה
חרדל מחזיק הרבה זמן ואינו מכיל מרכיבים שיתקלקלו. עם זאת, החרדל עלול לאבד מטעמו.
עוד בנושא: טיפים לבישול שאתם חייבים להכיר
קטשופ ורוטב צ'ילי
זמן: 6 חודשים לאחר הפתיחה
קטשופ ורוטב צ'ילי יחזיקו מעמד חודש על השיש. אם לא תסיימו אותם תוך חודש - אחסנו במקרר.
רוטב סויה או טריאקי
זמן: חודש לאחר הפתיחה
הרבה אנשים שומרים רוטב סויה מחוץ למקרר - וזו טעות. הקירור משמר את הטעם.
מיונז
זמן: חודשיים לאחר הפתיחה
אם אתם לא צורכים הרבה מיונז, לכו על קופסאות קטנות.
רוטב חריף
זמן: יותר מ-6 חודשים
אם לא תסיימו את הרוטב החריף בעוד כמה שבועות, הכניסו אותו למקרר. זה יאט את החמצון וישמור על הצבע והטעם.
רוטב קנוי לספגטי
זמן: 4 ימים לאחר הפתיחה
ברטבי הפסטה המסחריים אין כמעט חומרים משמרים. אם תקפיאו את הרוטב, הוא יחזיק מעמד כ-3 חודשים.
עוד בנושא: מתכונים מבוססי קופסאות שימורים
פסטה מבושלת
זמן: 3-5 ימים
לעומת זאת, הפסטה תחזיק בהקפאה למשך חודש עד חודשיים, אבל מבחינת הטעם - עדיף להקפיא עד שבועיים.
אורז ותפוחי אדמה מבושלים
זמן: 3 עד 4 ימים
הם לא יחזיקו שבוע במקרר, אך הם יכולים להישמר חודש עד חודשיים בהקפאה.
עוד בנושא: דרכים שונות ופשוטות לבשל תפוחי אדמה
פיצה
זמן: 3-4 ימים
או חודש עד חודשיים אם הפיצה בפריזר.
חמאה
זמן: חודש עד חודשיים
לגבי אנשים שאוהבים חמאה בטמפרטורת החדר - פשוט השאירו כל פעם כמות קטנה בחוץ ולא את כל החבילה. בהקפאה החמאה תחזיק 6 עד 9 חודשים.
מיץ לימון
זמן: חודשיים
מיץ לימון מחזיק זמן רב בגלל החומציות הגבוהה שלו. עם זאת, הוא יכול להתקלקל בתוך שעות על השיש. אותם כללים חלים על מיץ ליים.
ביצים טריות
זמן: 3 עד 5 שבועות
אחד המאכלים הבודדים שיישמרו במקרר שלכם יותר מחודש.
עוד בנושא: דרכים שונות ופשוטות להכין ביצים
ביצים מבושלות
זמן: 3 עד 4 ימים
אנחנו לא מדברים על ביצים קשות, שמחזיקות כשבוע במקרר, אלא על מנות מבושלות (כמו פשטידה או פריטטה) המכילות ביצים. בהקפאה - הפשטידה תחזיק לכם עד 3 חודשים.
סלטים עם ביצה/ עוף/ טונה/ מקרוני
זמן: 3 עד 5 ימים
השארת כל אחד מהאמור לעיל למשך יותר משעתיים במזג אוויר חם עלולה לגרום להרעלת מזון. עם זאת, אם אתם מקררים מיד לאחר ההגשה, לא צריכה להיות בעיה.
עוד בנושא: מאכלים מסוכנים לבריאות במידה ולא מכינים אותם כראוי
בשר טחון
זמן: יום עד יומיים
סוג החיה לא משנה: בשר טחון נשמר הכי טוב כשאתם מקפיאים אותו.
נקניקיות
זמן: שבוע לאחר הפתיחה, שבועיים ללא פתיחה
אם החזקתם מתישהו את הנקניקיות בטמפרטורת החדר במשך כמה שעות, תוחלת החיים תתקצר משמעותית. בהקפאה, הנקניקיות יחזיקו חודש עד חודשיים.
סטייק טרי
זמן: 3-5 ימים
אם יש סטייקים במבצע, קחו כמה - כל מה שלא תשתמשו בו יחזיק 6 עד 12 חודשים בהקפאה.
עוף טרי
זמן: יום עד יומיים
מצד שני, אפשר להקפיא עוף שלם במשך שנה שלמה או בין 9 ל-12 חודשים בחלקים. רק זכרו לזרוק את הקרביים, אשר יחזיקו בהקפאה רק למשך 3 עד 4 חודשים.
מנות בשר מבושלות
זמן: 3 עד 4 ימים
אם נשארה לכם כמות גדולה שלא תוכלו לסיים תוך 4 ימים, תוכלו להקפיא למשך 2 עד 3 חודשים.
עוף מטוגן עם פירורי לחם
זמן: 3 עד 5 ימים
לעומת זאת, אפשר להקפיא למשך 4 חודשים.
נתחי עוף מבושלים
זמן: 3-4 ימים
היעדר לחם מפחית את חיי המקרר של העוף המבושל ביום, אך עדיין ניתן להקפיא למשך 4 חודשים.
דג מבושל
זמן: 3 עד 4 ימים
דגים זה לא משהו שכדאי להסתכן איתו, אז הישארו עם חלון של 3 עד 4 ימים. עם זאת, אם נשארו לכם יותר מדי דגים מבושלים, תוכלו להקפיא אותם למשך 4-6 חודשים.
דג מעושן
זמן: 14 יום
דג מעושן יישמר עד שנה אם תקפיאו אותו.
דג רזה
זמן: יום עד יומיים
מצד שני, ניתן לשמור בהקפאה במשך 6 עד 8 חודשים.
דג שמן
זמן: יום עד יומיים
ניתן להקפיא למשך חודשיים עד שלושה, מעבר לזה הדג יאבד את הטעם.