TMTM

Thomas Barwick / Stone / Getty Images CC

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
Thomas Barwick / Stone / Getty Images CC

לכל דבר טוב יש סוף, והכנסת שאריות למקרר רק מעכבת את הבלתי נמנע. אז כמה זמן יחזיק המיונז במקרר שלכם? הפסטה? תפוחי האדמה? כל התשובות בהמשך.

mphillips007/istockphoto
LeslieLauren/istockphoto

יין אדום או לבן

זמן: 1-3 ימים
קירור בקבוק פתוח אינו "מצנן" אותו. הקירור מאט את החמצון ושומר על טעמו של היין שנותר.


tashka2000/istockphoto
kajakiki/istockphoto

קטשופ ורוטב צ'ילי

זמן: 6 חודשים לאחר הפתיחה
קטשופ ורוטב צ'ילי יחזיקו מעמד חודש על השיש. אם לא תסיימו אותם תוך חודש - אחסנו במקרר.

Bill Oxford/istockphoto

רוטב סויה או טריאקי

זמן: חודש לאחר הפתיחה
הרבה אנשים שומרים רוטב סויה מחוץ למקרר - וזו טעות. הקירור משמר את הטעם.

ValentynVolkov/istockphoto

מיונז

זמן: חודשיים לאחר הפתיחה
אם אתם לא צורכים הרבה מיונז, לכו על קופסאות קטנות.

BWFolsom / istockphoto

רוטב חריף

זמן: יותר מ-6 חודשים
אם לא תסיימו את הרוטב החריף בעוד כמה שבועות, הכניסו אותו למקרר. זה יאט את החמצון וישמור על הצבע והטעם.

bigdoug2005/istockphoto

רוטב קנוי לספגטי

זמן: 4 ימים לאחר הפתיחה
ברטבי הפסטה המסחריים אין כמעט חומרים משמרים. אם תקפיאו את הרוטב, הוא יחזיק מעמד כ-3 חודשים.

עוד בנושא: מתכונים מבוססי קופסאות שימורים

Zbarovskiy96/istockphoto

פסטה מבושלת

זמן: 3-5 ימים
לעומת זאת, הפסטה תחזיק בהקפאה למשך חודש עד חודשיים, אבל מבחינת הטעם - עדיף להקפיא עד שבועיים.

fcafotodigital/istockphoto
Pizza Pizza Pie by Nadir Hashmi (CC BY-NC-ND)

פיצה

זמן: 3-4 ימים
או חודש עד חודשיים אם הפיצה בפריזר.

חמאה

זמן: חודש עד חודשיים
לגבי אנשים שאוהבים חמאה בטמפרטורת החדר - פשוט השאירו כל פעם כמות קטנה בחוץ ולא את כל החבילה. בהקפאה החמאה תחזיק 6 עד 9 חודשים.

rez-art/istockphoto

מיץ לימון

זמן: חודשיים
מיץ לימון מחזיק זמן רב בגלל החומציות הגבוהה שלו. עם זאת, הוא יכול להתקלקל בתוך שעות על השיש. אותם כללים חלים על מיץ ליים.

HadelProductions/istockphoto
bhofack2/istockphoto

ביצים מבושלות

זמן: 3 עד 4 ימים
אנחנו לא מדברים על ביצים קשות, שמחזיקות כשבוע במקרר, אלא על מנות מבושלות (כמו פשטידה או פריטטה) המכילות ביצים. בהקפאה - הפשטידה תחזיק לכם עד 3 חודשים.

bhofack2/istockphoto
Lilechka75/istockphoto

בשר טחון

זמן: יום עד יומיים
סוג החיה לא משנה: בשר טחון נשמר הכי טוב כשאתם מקפיאים אותו.

Brent Hofacker/shutterstock

נקניקיות

זמן: שבוע לאחר הפתיחה, שבועיים ללא פתיחה
אם החזקתם מתישהו את הנקניקיות בטמפרטורת החדר במשך כמה שעות, תוחלת החיים תתקצר משמעותית. בהקפאה, הנקניקיות יחזיקו חודש עד חודשיים.

DebbiSmirnoff/istockphoto

סטייק טרי

זמן: 3-5 ימים
אם יש סטייקים במבצע, קחו כמה - כל מה שלא תשתמשו בו יחזיק 6 עד 12 חודשים בהקפאה.

LauriPatterson/istockphoto

עוף טרי

זמן: יום עד יומיים
מצד שני, אפשר להקפיא עוף שלם במשך שנה שלמה או בין 9 ל-12 חודשים בחלקים. רק זכרו לזרוק את הקרביים, אשר יחזיקו בהקפאה רק למשך 3 עד 4 חודשים.

bhofack2/istockphoto

מנות בשר מבושלות

זמן: 3 עד 4 ימים
אם נשארה לכם כמות גדולה שלא תוכלו לסיים תוך 4 ימים, תוכלו להקפיא למשך 2 עד 3 חודשים.

EasyBuy4u/istockphoto

עוף מטוגן עם פירורי לחם

זמן: 3 עד 5 ימים
לעומת זאת, אפשר להקפיא למשך 4 חודשים.

rudisill/istockphoto

נתחי עוף מבושלים

זמן: 3-4 ימים
היעדר לחם מפחית את חיי המקרר של העוף המבושל ביום, אך עדיין ניתן להקפיא למשך 4 חודשים.

Tuned_In/istockphoto

דג מבושל

זמן: 3 עד 4 ימים
דגים זה לא משהו שכדאי להסתכן איתו, אז הישארו עם חלון של 3 עד 4 ימים. עם זאת, אם נשארו לכם יותר מדי דגים מבושלים, תוכלו להקפיא אותם למשך 4-6 חודשים.

martinrlee/istockphoto

דג מעושן

זמן: 14 יום
דג מעושן יישמר עד שנה אם תקפיאו אותו.

boblin/istockphoto

דג רזה

זמן: יום עד יומיים
מצד שני, ניתן לשמור בהקפאה במשך 6 עד 8 חודשים.

ValentynVolkov/istockphoto

דג שמן

זמן: יום עד יומיים
ניתן להקפיא למשך חודשיים עד שלושה, מעבר לזה הדג יאבד את הטעם.