לכל דבר טוב יש סוף, והכנסת שאריות למקרר רק מעכבת את הבלתי נמנע. אז כמה זמן יחזיק המיונז במקרר שלכם? הפסטה? תפוחי האדמה? כל התשובות בהמשך.
צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
מרקים ותבשילים
זמן: 3-4 ימים
לא משנה אם מדובר בבשר או בירק - מרק לא יחזיק הרבה זמן במקרר. עם זאת, אם אתם מקפיאים את המרק/ תבשיל - הוא יחזיק בין חודשיים לשלושה.
יין אדום או לבן
זמן: 1-3 ימים
קירור בקבוק פתוח אינו "מצנן" אותו. הקירור מאט את החמצון ושומר על טעמו של היין שנותר.
חרדל
זמן: שנה לאחר הפתיחה
חרדל מחזיק הרבה זמן ואינו מכיל מרכיבים שיתקלקלו. עם זאת, החרדל עלול לאבד מטעמו.
עוד בנושא: טיפים לבישול שאתם חייבים להכיר
קטשופ ורוטב צ'ילי
זמן: 6 חודשים לאחר הפתיחה
קטשופ ורוטב צ'ילי יחזיקו מעמד חודש על השיש. אם לא תסיימו אותם תוך חודש - אחסנו במקרר.
רוטב סויה או טריאקי
זמן: חודש לאחר הפתיחה
הרבה אנשים שומרים רוטב סויה מחוץ למקרר - וזו טעות. הקירור משמר את הטעם.
מיונז
זמן: חודשיים לאחר הפתיחה
אם אתם לא צורכים הרבה מיונז, לכו על קופסאות קטנות.
רוטב חריף
זמן: יותר מ-6 חודשים
אם לא תסיימו את הרוטב החריף בעוד כמה שבועות, הכניסו אותו למקרר. זה יאט את החמצון וישמור על הצבע והטעם.
רוטב קנוי לספגטי
זמן: 4 ימים לאחר הפתיחה
ברטבי הפסטה המסחריים אין כמעט חומרים משמרים. אם תקפיאו את הרוטב, הוא יחזיק מעמד כ-3 חודשים.
עוד בנושא: מתכונים מבוססי קופסאות שימורים
פסטה מבושלת
זמן: 3-5 ימים
לעומת זאת, הפסטה תחזיק בהקפאה למשך חודש עד חודשיים, אבל מבחינת הטעם - עדיף להקפיא עד שבועיים.
אורז ותפוחי אדמה מבושלים
זמן: 3 עד 4 ימים
הם לא יחזיקו שבוע במקרר, אך הם יכולים להישמר חודש עד חודשיים בהקפאה.
עוד בנושא:דרכים שונות ופשוטות לבשל תפוחי אדמה
פיצה
זמן: 3-4 ימים
או חודש עד חודשיים אם הפיצה בפריזר.
חמאה
זמן: חודש עד חודשיים
לגבי אנשים שאוהבים חמאה בטמפרטורת החדר - פשוט השאירו כל פעם כמות קטנה בחוץ ולא את כל החבילה. בהקפאה החמאה תחזיק 6 עד 9 חודשים.
מיץ לימון
זמן: חודשיים
מיץ לימון מחזיק זמן רב בגלל החומציות הגבוהה שלו. עם זאת, הוא יכול להתקלקל בתוך שעות על השיש. אותם כללים חלים על מיץ ליים.
ביצים טריות
זמן: 3 עד 5 שבועות
אחד המאכלים הבודדים שיישמרו במקרר שלכם יותר מחודש.
עוד בנושא: דרכים שונות ופשוטות להכין ביצים
ביצים מבושלות
זמן: 3 עד 4 ימים
אנחנו לא מדברים על ביצים קשות, שמחזיקות כשבוע במקרר, אלא על מנות מבושלות (כמו פשטידה או פריטטה) המכילות ביצים. בהקפאה - הפשטידה תחזיק לכם עד 3 חודשים.
סלטים עם ביצה/ עוף/ טונה/ מקרוני
זמן: 3 עד 5 ימים
השארת כל אחד מהאמור לעיל למשך יותר משעתיים במזג אוויר חם עלולה לגרום להרעלת מזון. עם זאת, אם אתם מקררים מיד לאחר ההגשה, לא צריכה להיות בעיה.
עוד בנושא: מאכלים מסוכנים לבריאות במידה ולא מכינים אותם כראוי
בשר טחון
זמן: יום עד יומיים
סוג החיה לא משנה: בשר טחון נשמר הכי טוב כשאתם מקפיאים אותו.
נקניקיות
זמן: שבוע לאחר הפתיחה, שבועיים ללא פתיחה
אם החזקתם מתישהו את הנקניקיות בטמפרטורת החדר במשך כמה שעות, תוחלת החיים תתקצר משמעותית. בהקפאה, הנקניקיות יחזיקו חודש עד חודשיים.
סטייק טרי
זמן: 3-5 ימים
אם יש סטייקים במבצע, קחו כמה - כל מה שלא תשתמשו בו יחזיק 6 עד 12 חודשים בהקפאה.
עוף טרי
זמן: יום עד יומיים
מצד שני, אפשר להקפיא עוף שלם במשך שנה שלמה או בין 9 ל-12 חודשים בחלקים. רק זכרו לזרוק את הקרביים, אשר יחזיקו בהקפאה רק למשך 3 עד 4 חודשים.
מנות בשר מבושלות
זמן: 3 עד 4 ימים
אם נשארה לכם כמות גדולה שלא תוכלו לסיים תוך 4 ימים, תוכלו להקפיא למשך 2 עד 3 חודשים.
עוף מטוגן עם פירורי לחם
זמן: 3 עד 5 ימים
לעומת זאת, אפשר להקפיא למשך 4 חודשים.
נתחי עוף מבושלים
זמן: 3-4 ימים
היעדר לחם מפחית את חיי המקרר של העוף המבושל ביום, אך עדיין ניתן להקפיא למשך 4 חודשים.
דג מבושל
זמן: 3 עד 4 ימים
דגים זה לא משהו שכדאי להסתכן איתו, אז הישארו עם חלון של 3 עד 4 ימים. עם זאת, אם נשארו לכם יותר מדי דגים מבושלים, תוכלו להקפיא אותם למשך 4-6 חודשים.
דג מעושן
זמן: 14 יום
דג מעושן יישמר עד שנה אם תקפיאו אותו.
דג רזה
זמן: יום עד יומיים
מצד שני, ניתן לשמור בהקפאה במשך 6 עד 8 חודשים.
דג שמן
זמן: יום עד יומיים
ניתן להקפיא למשך חודשיים עד שלושה, מעבר לזה הדג יאבד את הטעם.