אחסון ושימור מזון
אחסון מזון נכון ישמור על המצרכים שלכם טריים לאורך זמן רב יותר ויחסוך לכם הרבה כסף ונסיעות לסופר. אז איך מאחסנים וחוסכים? המשיכו לקרוא וגלו
עוד בנושא: טיפים לאחסון בבית של מארי קונדו
5PH/istockphoto
אחסון מזון נכון ישמור על המצרכים שלכם טריים לאורך זמן רב יותר ויחסוך לכם הרבה כסף ונסיעות לסופר. אז איך מאחסנים וחוסכים? המשיכו לקרוא וגלו
עוד בנושא: טיפים לאחסון בבית של מארי קונדו
תוצרת טרייה שנמכרת בזמן העונה שלה היא זולה יותר. הקדישו זמן להקפאת פירות וירקות העונה שרכשתם כדי לחסוך כסף בחודשים בהם הם לא בעונה ומחירם עולה.
עוד בנושא: טיפים לבחירת פירות וירקות
בתפוחים יש חומר כימי המסייע לתפוחי האדמה להישאר טריים ומונע מהם לנבוט. אחסון של תפוחי אדמה לצד תפוחי עץ יאריך את חיי תפוח האדמה פי שניים.
עוד בנושא: דרכים שונות וטעימות לבשל תפוחי אדמה
קל יותר למרוח חמאה כשהיא בטמפרטורת החדר. כלומר, ניתן להשתמש בפחות חמאה ולחסוך. החמאה לא מתקלקלת אם אתם משאירים אותה מחוץ למקרר למשך כמה ימים, אבל עדיין עדיף לאחסן כל פעם כמיות קטנות מהחמאה על השיש, מומלץ בכלי ייעודי לאחסון חמאה.
במקום לשמור שמן לבישול במיכל גדול, העבירו אותו לבקבוק קטן שניתן למלא מחדש. אחסנו את מיכלי השמן הגדולים במקום קריר וחשוך, הרחק מחום המטבח, כדי להאריך את חיי המדף.
לאחסון מזון בצנצנות יש יתרונות רבים שמתורגמים לחיסכון. השתמשו בצנצנות ישנות שהכילו פעם רוטב, חמוצים, ריבה או מאכלים אחרים. רוב הצנצנות שקופות, כך שאפשר לראות את התכולה בצורה ברורה והן מגנות היטב על האוכל.
שעועית יבשה זולה יותר, קלה יותר לאחסון בכמויות גדולות וחיי המדף שלה ארוכים יותר משעועית בשימורים.
עוד בנושא: מתכונים מבוססי קופסאות שימורים
מזונות רבים נשארים טריים זמן רב יותר כאשר הם לא מאוחסנים באריזתם המקורית. החזיקו בבית מבחר של קופסאות פלסטיק או זכוכית לשימוש חוזר ואחסנו בהן דגנים, קמח, קטניות, תבלינים ועוד.
קמח מחיטה מלאה מכיל נבט חיטה שמתקלקל בקלות בטמפרטורות חמות. שמרו על רעננות הקמח ע"י אחסונו במקרר.
זה מפתה לזרוק את מה שנותר מהתבשיל לפח, אבל זה כמו לזרוק כסף לפח. הקפיאו שאריות לארוחות עתידיות.
עוד בנושא: דרכים פשוטות לחסוך כסף בכל יום
חום ואור שמש פוגעים בתבלינים והורסים את טעמם. הרחיקו את התבלינים מחום הכיריים ומאור טבעי. אפילו מקרר הוא אופציה טובה יותר ממשטח חם ושטוף שמש.
אם אתם לא מצליחים למצוא במזווה מצרך מסויים, סביר להניח שיצא לכם לא פעם להוציא כסף על משהו שכבר יש לכם בבית. אחסנו פריטים עם מטרה משותפת ביחד. לדוגמה, דבש ותה ביחד ומרכיבי אפייה ביחד.
עלים ירוקים מאבדים את הטריות שלהם מהר. אחסון ירוקים עם מגבות נייר מסייע בשמירה על רמת לחות נכונה.
עוד בנושא: אילו פירות וירקות מתקלקלים מהר ואילו מחזיקים זמן רב
הגז שהבננות מייצרות כשהן מבשילות מעודד פירות אחרים בסביבתן להבשיל מהר יותר ולכן עדיף לאחסן בננות הרחק מתוצרת אחרת.
פירות מסוימים נשמרים טוב יותר במקרר, בעוד שפירות אחרים נשמרים טוב יותר בטמפרטורת החדר. הדרים, עגבניות ואבוקדו, למשל, מתאימים לאחסון מחוץ מקרר, אבל מלפפונים, פלפלים וגזר נשמרים טוב יותר בתוך המקרר. פירות מסוימים כמו תפוחים ואגסים מתאימים לשניהם.
לאגוזים יש תכולת שומן גבוהה והם יכולים להתקלקל תוך מספר ימים אם הם נחשפים לחום ואור שמש. אחסון פיצוחים ואגוזים במקפיא מאפשר רכישה של אריזות גדולות בהנחה כמותית ושומר על איכותם במשך מספר חודשים.
אם הסלרי מיועד לנשנוש כשהוא חי, הקראנץ' שלו חשוב. שמרו על גבעולי סלרי פריכים על-ידי עטיפתם בנייר אלומיניום בתוך המקרר.
אפשר לאחסן מוצרים כמו Bluapple במגירת הפירות והירקות במקרר כדי לשמור על טריותם. המוצר סופג גז אתילן המופק מהתוצרת, ומאט את תהליך ההבשלה.
גבינה קשה תתייבש ותאבד מטעמה אם תישמר בצורה לא נכונה. הדרך הטובה ביותר לאחסן גבינה אינה במיכל פלסטיק, אלא עטופה בנייר אפייה, המאפשר לגושים או לפרוסות לנשום תוך שמירה על הטעם.
מכשיר ואקום הוא השקעה חד-פעמית שמחזירה את ההשקעה וחוסכת כסף בטווח הארוך. אם אתם קונים באופן שגרתי נתחים גדולים של בשר או עוף בצורתו השלמה, אוטם ואקום יעזור לכם לאחסן מנות בודדות בבטחה למשך זמן רב.
כאשר סוכר חום מתייבש, הוא הופך לקשה ובלתי שמיש. כדי לשמור על הלחות, יש לאחסן סוכר חום עם מרשמלו או שניים בכלי אטום.
יין נהרס כאשר הוא נחשף לחמצן. אז אם נשאר לכם מעט יין בבקבוק, העבירו אותו לבקבוק קטן יותר עם פחות מרחב לאוויר וחמצן. אמנם זה פחות אסתטי, אבל בהחלט חכם יותר.
הדרך הטובה ביותר לשמור על הפטריות היא לאחסן אותן בשקית נייר במקרר - שיטה המספקת איזון נכון של לחות ואוויר. כל הפטריות יוכלו להחזיק עד 10 ימים מבלי להירטב ולהתקמט.
בקיץ, טמפרטורת המקרר צריכה להיות 4 מעלות, ובמקפיא מינוס 18 מעלות. בחודשי החורף, הטמפרטורה במקרר צריכה להיות 5 מעלות, ובמקפיא - מינוס 17.