חיי מדף
כמה זמן יחזיקו עשבי תיבול במקרר? איך כדאי לאחסן שום ובצל? איך אפשר להאריך חיי מדף של תפוחים? להלן רשימת הפירות והירקות שישארו טריים לעומת אלו שלא, כולל טיפים לאחסון נכון.
כמה זמן יחזיקו עשבי תיבול במקרר? איך כדאי לאחסן שום ובצל? איך אפשר להאריך חיי מדף של תפוחים? להלן רשימת הפירות והירקות שישארו טריים לעומת אלו שלא, כולל טיפים לאחסון נכון.
אפשר לאחסן במקרר ברוקולי וירקות אחרים ממשפחת המצליבים במשך יותר משבוע.
כרובית היא גם חלק ממשפחת המצליבים ולכן תחזיק מעמד בהתאם. בנוסף, נורא קל לחתוך כרובית ולהקפיא.
לירקות בעלי עלים יש את החיים הקצרים ביותר. יש להשתמש קודם בירקות עדינים כמו תרד, קייל וחסה. כמו כן, בעת אחסון ירקות עליים, דאגו לשמור עליהם יבשים והוסיפו מגבת נייר למיכל האחסון שלהם.
עוד בנושא: טיפים לבחירת פירות וירקות
גם כרוב שייך למשפחת המצליבים וניתן לשמור אותו במקרר למשך יותר משבוע. עם זאת, יש לזכור כי כרוב שנרכש באביב ככל הנראה אינו הכי טרי.
בצל יכול להחזיק מספר שבועות אם מאחסנים אותו במקום קריר וחשוך.
אחסון במקום קריר, חשוך ויבש יאפשר לשום להחזיק זמן רב.
עשבי תיבול מתקלקלים במהירות בגלל אופיים העדין. בשביל לשמור על רעננות של עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה מומלץ להסיר את הגומיה סביב הגבעולים, לקצוץ את התחתית, להכניס לתוך כוס מים עם שקית ניילון רופפת מעל ולאחסן בתחתית המקרר.
כמו בצל ושום, אפשר להאריך את הטריות של תפוחי האדמה למספר שבועות ע"י אחסון במקום קריר וחשוך. כנ"ל לגבי בטטות.
עוד בנושא: דרכים פשוטות וטעימות להכין תפוחי אדמה
גם דלעת תחזיק מעמד זמן רב אם היא מאוחסנת במקום קריר, יבש וחשוך.
סלק הוא ירק שורש ולכן הוא מחזיק זמן רב יחסית.
לרוב יש להשתמש בפלפלים תוך שבוע מרכישתם. אם לפלפלים המאוחסנים במקרר מתחילים להופיע קמטוטים, הם עדיין יכולים להוות מרכיב במנות מבושלות, אך יש להשתמש בהם במהירות. אגב, ניתן להקפיא פלפלים.
לפת זה ירק שורש, וירקי שורש נשמרים זמן רב. בחרו לפת קטן, שהוא פחות סיבי ולא מריר.
גזר הוא עוד ירק שורש עם חיי מדף ארוכים. כדי לגרום לגזר להחזיק זמן רב יותר חותכים את הקצה העליון ומאחסנים בכלי עם מים במקרר. אם המים מתחילים להיות עכורים, החליפו אותם.
השתמשו בפטריות תוך מספר ימים לאחר הרכישה. כדי לשמור על רעננותן, אחסנו אותן במקרר בתוך שקית נייר חומה ולא אטומה.
סלרי שלם ועטוף בנייר אלומיניום יכול להחזיק עד שבועיים במקרר. הוא לא יחזיק הרבה זמן אם הוא נחתך ואז אוחסן.
תפוחים יכולים להישאר רעננים למשך כשבוע אם הם מאוחסנים על השיש, אך הם יחזיקו עד 6 שבועות אם הם מאוחסנים במגירת המקרר. אם התפוחים קרובים לסיום חייהם התפוחיים, הכינו מהם רוטב תפוחים, אותו תוכלו להקפיא במשך חודשיים.
בננות יכולות להבשיל יתר על המידה במהירות. אחסנו אותן בנפרד זו מזו כדי להאט את התהליך הזה. כמו כן, אם הבננה כבר בשלה מדי, ניתן להקפיא אותה ולהשתמש בה לאפייה בשלב מאוחר יותר.
פירות הדר מחזיקים זמן רב. כדי להאריך את חלון ההזדמנויות הזה, אחסנו אותם במגירת המקרר ללא שקית פלסטיק ומבלי לשטוף אותם לפני כן.
רימונים יחזיקו שבוע עד שבועיים במזווה, חודש עד חודשיים במקרר, ו-10 עד 12 חודשים בהקפאה.
ענבים יכולים להחזיק מעמד עד שבועיים במגירת המקרר ועד שנה בהקפאה.
פירות יער מתקלקלים במהירות. כדי לשמור עליהם רעננים יותר, שטפו אותם רק לפני שאתם אוכלים אותם ואחסנו אותם בכלי גדול עם מגבת נייר בתחתית ודאגו שיהיה להם מרחב. טריק נוסף הוא לשטוף אותם באמבטיית חומץ (שלושת רבעי מים ורבע חומץ לבן) למשך דקה עד שתיים ולתת להם להתייבש לחלוטין לפני האחסון.
ירקות קפואים מזינים מאוד - הם נשלחים להקפאה מהר מאוד לאחר הקטיף, כך השערכים התזונתיים שלהם נשמרים. באשר לירקות משומרים, ניתן להפחית את הנתרן ב-30%-40% ע"י שטיפה במסננת לפני הבישול.