טיפים לבחירת פירות וירקות
adisa
תפוח אדמה
פרחים סגולים על תפוח האדמה אינם מסוכנים. לעומת זאת, אם יש על תפוח האדמה גוונים או עלים ירוקים - הוא מכיל רעלנים. אל תכניסו אותו לפה, גם אם אתם אוהדי מכבי חיפה
באותו הנושא: 13 דרכים שונות, טעימות ופשוטות ושונות להכין תפוח אדמה
עגבניה
עדיף לרכוש עגבניות כבדות יחסית לגודלן ובעלות עלים ירוקים ולא יבשים. לא לבחור עגבניה רכה (אלא אם היא מיועדת לרוטב) או עם חבורות. שאלנו את אייל שני, והוא מסכים
מלפפון
שימו לב שאין בקליפה שקעים וקמטוטים ושהמלפפון אינו רך. לא לפחד למשש, זו לא הטרדה מינית
חסה
שימו לב שהעלים אינם מעוכים, צהובים, חומים או רקובים. ישנם מקרים בהם מעט כתמים חומים אינם מהווים בעיה או מעידים על הטריות
שומר
שימו לב שהשומר מוצק, שהעלים שלו נטולי פגמים ובדקו בקפידה שאין כתמים חומים בחלקו התחתון (זה בסדר, גם זו לא הטרדה מינית)
זוקיני
חפשו אחר זוקיני עם קליפה עבה. ככל שהקליפה עבה יותר, כך הירק מוגן יותר
מלון
מלון טרי יהיה לרוב כבד יחסית לגודלו. ריח חזק מצביע על פרי שנקטף מזמן וטעם לוואי. כמו כן, שימו לב אם יש פגמים/ כתמים על הקליפה
אבטיח
אם ישנו קול חלול כאשר נוקשים על האבטיח, ככל הנראה האבטיח מכיל מעט מים ואינו מתאים לאכילה. גם כאן, יש לשים לב לפגמים על הקליפה. שימו לב: כתם בהיר אחד הוא טבעי ולא מצביע על בעיה. כמו כן, "עקיצות" חומות מעידות על אבטיח מתוק
חציל
ככל שהחציל שוקל פחות, כך יש בו פחות גרעינים וטעמו פחות מריר. שימו לב גם שהקליפה מלאת ברק
בננה
נכון יש את האנשים שאומרים שהשחור זה דבש? אז לא, זה ריקבון. מעבר לזה, אם ברצונכם לאכול את הבננה בקרוב, בחרו בננה צהובה. אם לסבלנות שלכם יש חיי מדף - בחרו בננה ירוקה
תות שדה
עדיף לא לקנות תותים בקופסאות עמוקות, המאפשרות ריקבון מהיר (או שתחליפו את הקופסה בבית). כמו כן, אל תקנו תותים בצבע אדום כהה - הוא יירקבו בקרוב
כרוב
כרוב שמרגיש כבד ביחס למשקלו מכיל יותר מים ולכן גם טרי יותר. לא לשכוח לבדוק אם יש כתמים או כהות בכל צידי הכרוב
גזר
בדקו שהגזר קשה וללא כתמים או מעין שערות לבנות. בנוסף, עדיף לבחור גזר עם עלים וגבעולים ירוקים. אמנם קשה למצוא בארץ גזרים עם גבעול מחובר, אך זה לא בהכרח עקב חוסר טריות
אבוקדו
והנה הסעיף שכולם חיכו לו. נעשה את זה פשוט - אם צבע האבוקדו חום/ שחור, הוא בשל מדי. לאבוקדו טרי יש קליפה ללא דופי. שימו לב: צריך שהאבוקדו יהיה רך מעט. אבוקדו קשה כמו אבן עלול לא להבשיל בכלל
פירות הדר
בחרו פרי הדר כבד עם קליפה נוקשה. שימו לב: פירות הדר שאינם נמכרים בעונה יהיו בהכרח פחות איכותיים ויכילו פחות מיץ, אך ניתן לפתור את סוגת המיץ בעזרת חימום במיקרוגל
ארטישוק
העדיפו ארטישוקים סגורים יחסית, ללא פגמים ועם חלק תחתון קשה וכבד. אל תבחרו ארטישוק עם עלים שניתן לתלוש בקלות או בעל גדם כהה
תפוח
תפוח ראוי צריך להיות חף מכתמים, בהיר, מבריק, קשיח וללא ציפוי "שעווה". אם אתם קונים כמות גדולה של תפוחים, העדיפו תפוחים בינוניים כיוון שהגדולים מרקיבים מהר יותר
פלפלים
בחרו פלפלים מוצקים, נטולי קמטוטים ובעלי צבע עמוק ומבריק
אפרסק
אפרסק רך עם כתמים כהים כבר קרוב לסוף חייו האפרסקיים. בחרו אפרסק "חתיך" וללא פגמים
ירקות בקופסה
ירקות שטופים וארוזים אמנם מחזיקים זמן רב יותר, אבל הם נטבלו לפני כן בכלור ואמוניה (בכמויות קטנות ולפי התקנות). אין מה לדבר על ירקות שגם נחתכו מראש - זה בזבוז כסף מיותר
אחסון ירקות ופירות
כדי למנוע מעיכה בזמן הקניות, הניחו את הפירות והירקות מעל שאר המצרכים. את מרבית הפירות והירקות עדיף לשמור במקרר בשקית מאווררת. תפוח אדמה, אבוקדו, עגבניות ירוקות, פקעות ואפרסקים קשים ניתן לאחסן מחוץ למקרר