TMTM

l i g h t p o e t/shutterstock

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
l i g h t p o e t/shutterstock
DepositPhotos.com

ביצים

בוודאי שמעתם על הניסוי הזה: שמים ביצה בכוס מים, ואם היא שוקעת לתחתית היא טרייה; אם היא צפה - היא מקולקלת. עכשיו, זה באמת נכון ברוב המוחלט של המקרים, אבל יכול להיות מצב בו ביצה ראויה למאכל כן תצוף. בכל אופן, אם הביצה אכן צפה - שברו אותה והריחו לפני שאתם זורקים. ביצה מקולקלת לא תריח טוב - לפני או אחרי הבישול.

Deposit Photos
AHPhotoswpg/istockphoto
skhoward/istockphoto

סודה לשתייה

יש טריק פשוט שבודק אם הסודה לשתייה טרייה או לא: בזקו מעט סודה לשתייה לכוס מים חמים עם חצי כפית חומץ. אם לא נוצר בעבוע - לפח.

Dubravina/istockphoto

אבקת אפייה

בדומה לניסוי הקודם, הוסיפו מעט אבקת אפייה לכוס מים חמים ובדקו אם מתחילות להיווצר בועות. לא צריך להוסיף חומץ למים.

Viktor1/shutterstock

עוף

עוף טרי צריך להיות בצבע ורוד בהיר. אם העוף מתחיל להיות אפרפר, זרקו אותו - אפילו אם אין לו ריח רע. שינוי צבע העוף מצביע על חגיגה של בקטריות, ואתם לא רוצים להיות מוזמנים.

עוד בנושא: מאכלי אנטי אייג'ינג שעוזרים להילחם בקמטים

yari2000/shutterstock

תבלינים

תבלינים שזמנם עבר לא יהיו בעל ארומה וטעם ייחודי וברור כמו תבלינים טריים. בנוסף, הצבע שלהם יהפוך דהוי. חבל להרוס ארוחה שלמה בגלל כורכום ממלחמת המפרץ.

עוד בנושא: טיפים לבישול שאתם חייבים להכיר

bhofack2/istockphoto

חלב שקדים/ סויה/ אורז

קל לזהות חלב פרה מקולקל, אבל מה לגבי חלב שקדים או סויה? ובכן, אם החלב נראה סמיך מהרגיל, הופיעו בו גושים, צמח עליו קרום או נודף ממנו ריח רע - לפח.

iTle/istockphoto
boblin/istockphoto
Courtesy of etsy.com

לחם

אם מצאתם אפילו נקודה אחת קטנטנה של עובש על אחת מפרוסות הלחם - זרקו הכל לפח. הכל.

AndreyGorulko/istockphoto

קמח

קמח מחיטה מלאה שעבר זמנו מריח כמו גומי שרוף וקמח לבן מקולקל מדיף ריח חמצמץ. בכללי, קמח מחיטה מלאה מחזיק מעמד פחות זמן מקמח רגיל.


ירקות

טוב, זה ברור: אם הירקות הצהיבו, הם מתחילים להתקלקל, אבל אפשר לחתוך את החלקים הצהובים ולאכול את השאר. בנוסף, השרייה במי קרח תעזור להחזיר רעננות לירקות.

עוד בנושא: טיפים לבחירת פירות וירקות

DepositPhotos.com