פג תוקפו
סביר להניח שיש לכם מוצרים בארונות המטבח, או אפילו במקרר, שפג תוקפם והם כבר לא ראויים למאכל. מלבד תאריך תפוגה, שלא תמיד מהווה מדד מדויק, אלו הדרכים הכי טובות לזהות מזון מקולקל.
עוד בנושא: מאכלים מסוכנים לבריאות במידה ולא הכנתם אותם כמו שצריך
סביר להניח שיש לכם מוצרים בארונות המטבח, או אפילו במקרר, שפג תוקפם והם כבר לא ראויים למאכל. מלבד תאריך תפוגה, שלא תמיד מהווה מדד מדויק, אלו הדרכים הכי טובות לזהות מזון מקולקל.
עוד בנושא: מאכלים מסוכנים לבריאות במידה ולא הכנתם אותם כמו שצריך
בוודאי שמעתם על הניסוי הזה: שמים ביצה בכוס מים, ואם היא שוקעת לתחתית היא טרייה; אם היא צפה - היא מקולקלת. עכשיו, זה באמת נכון ברוב המוחלט של המקרים, אבל יכול להיות מצב בו ביצה ראויה למאכל כן תצוף. בכל אופן, אם הביצה אכן צפה - שברו אותה והריחו לפני שאתם זורקים. ביצה מקולקלת לא תריח טוב - לפני או אחרי הבישול.
אתם יודעים איזה ריח יש לשמן זית. אם הריח שלו שונה - אולי מזכיר קצת דבק או שמן מנועים - השמן מקולקל. כעיקרון, עדיף לשמור שמן זית במקום קריר, יבש ומוצל.
מלבד ריח רע, על בשר נא מקולקל יופיע מרקם רירי או דביק. לפח.
עוד בנושא: כמה זמן אפשר להחזיק שאריות אוכל במקרר
יש טריק פשוט שבודק אם הסודה לשתייה טרייה או לא: בזקו מעט סודה לשתייה לכוס מים חמים עם חצי כפית חומץ. אם לא נוצר בעבוע - לפח.
בדומה לניסוי הקודם, הוסיפו מעט אבקת אפייה לכוס מים חמים ובדקו אם מתחילות להיווצר בועות. לא צריך להוסיף חומץ למים.
עוף טרי צריך להיות בצבע ורוד בהיר. אם העוף מתחיל להיות אפרפר, זרקו אותו - אפילו אם אין לו ריח רע. שינוי צבע העוף מצביע על חגיגה של בקטריות, ואתם לא רוצים להיות מוזמנים.
עוד בנושא: מאכלי אנטי אייג'ינג שעוזרים להילחם בקמטים
אם נוצרו כתמים על הפסטה או שצבעה השתנה, עדיף שלא להשתמש בה. כעיקרון, אם תאחסנו את הפסטה כראוי - בכלי אטום במקום קריר ויבש - זה לא יקרה.
עוד בנושא: מעשנת ביתית ועוד אביזרי מטבח שלא ידעתם שאתם צריכים
תבלינים שזמנם עבר לא יהיו בעל ארומה וטעם ייחודי וברור כמו תבלינים טריים. בנוסף, הצבע שלהם יהפוך דהוי. חבל להרוס ארוחה שלמה בגלל כורכום ממלחמת המפרץ.
עוד בנושא: טיפים לבישול שאתם חייבים להכיר
קל לזהות חלב פרה מקולקל, אבל מה לגבי חלב שקדים או סויה? ובכן, אם החלב נראה סמיך מהרגיל, הופיעו בו גושים, צמח עליו קרום או נודף ממנו ריח רע - לפח.
אם הפחית מעוקמת, ייתכן שהמתכת שיחררה חומרים מזיקים לתוך המזון. עדיף לוותר. בנוסף, עדיף להימנע משימורים שנחשפו לטמפרטורות גבוהות.
עוד בנושא: מתכונים פשוטים וטעימים מבוססי שימורים
בדומה לבשר נא, גם על דגים מקולקלים נוצרת שכבה רירית, והם עלולים להדיף ריח חזק של דגים - לא במובן הטוב.
עוד בנושא: כמה זמן שאריות אוכל מחזיקות במקרר
אם מצאתם אפילו נקודה אחת קטנטנה של עובש על אחת מפרוסות הלחם - זרקו הכל לפח. הכל.
קמח מחיטה מלאה שעבר זמנו מריח כמו גומי שרוף וקמח לבן מקולקל מדיף ריח חמצמץ. בכללי, קמח מחיטה מלאה מחזיק מעמד פחות זמן מקמח רגיל.
טוב, זה ברור: אם הירקות הצהיבו, הם מתחילים להתקלקל, אבל אפשר לחתוך את החלקים הצהובים ולאכול את השאר. בנוסף, השרייה במי קרח תעזור להחזיר רעננות לירקות.
עוד בנושא: טיפים לבחירת פירות וירקות
אם צבע הפרי השתנה, הקליפה שלו הפכה מקומטת, הפרי עצמו הפך רך מהרגיל או שהוא מדיף ריח רע - אל תאכלו.
עוד בנושא: אילו פירות וירקות מתקלקלים הכי מהר, ואילו הכי לאט