למביני עניין: הגבינות הכי מיוחדות בעולם

Cheeses selection

fcafotodigital/istockphoto

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
Cheeses selection
fcafotodigital/istockphoto
Piece of Belgian Limburger cheese
PicturePartners/istockphoto

לימבורגר

לימבורגר מפורסמת בהיותה אחת הגבינות החריפות ביותר בעולם - מחקר בתחילת שנות ה-2000 גילה כי יתוש המלריה נמשך לריח של לימבורגר ולריח של כפות רגליים אנושיות באותה המידה. הגבינה במקור מבלגיה, אבל יש לה כמה גרסאות מפורסמות שנעשו במקומות אחרים. בגדול, זו גבינה רכה שטופה המשודכת באופן מסורתי עם לחם שיפון, בצל חי וחרדל (כריך לימבורגר).

לא רק תאריך תפוגה: כך תדעו אם האוכל באמת מקולקל

Extremadura cheese (Torta del Casar) on wooden table
Ramón Suárez Guerrero/istockphoto

טורטה דל קאסאר

טורטה דל קאסאר מגיעה מאזור אקסטרמדורה בספרד. זוהי גבינת חלב כבשים נדירה ונשפכת, קרושה עם קוצי גדילן ארטישוק מיובשים ספוגים במים חמים. כשהגבינה צעירה, היא מריחה כמו לימון משומר וחציר. כאשר היא מבוגרת, היא מריח כמו דיר כבשים. משתלבת נפלא עם יין ריוחה או צ'וריסו.

עוד בנושא: אלו המאכלים ששלחו אנשים לבית החולים בשנה האחרונה

A slice from a wheel of Stinking Bishop cheese. Bought from a delicatessen in Northamptonshire.
A slice from a wheel of Stinking Bishop cheese. Bought from a delicatessen in Northamptonshire. by Gilgongo (CC BY-SA)
Casu Marzu, a type of cheese.
Casu Marzu, a type of cheese. by Shardan (CC BY-SA)

קאסו מארזו

אולי הגבינה הכי ידועה לשמצה ברשימה. קאסו מארזו הסרדינית מיוצרת כשגבינת פקורינו נותרת בחוץ להירקב וזבובים מטילים בתוכה ביצים. ברגע שהביצים בוקעות לרימות, הגבינה פחות או יותר מוכנה. הגבינה נאסרה למכירה מסחרית והיא מכונה "הגבינה המסוכנת ביותר בעולם". הרימות יכולות, לפעמים, לשרוד במעי האנושי, מה שמוביל להופעת טפילים, כמו גם להקאות ושלשולים עקובים מדם.

מהרעלה ועד מוות: המאכלים האלו מסוכנים לבריאות אם לא מכינים אותם כראוי

Donkey Mule Looking At Camera from Pasture
sjharmon/istockphoto

גבינת פיול

תאמינו או לא, הגבינה היקרה בעולם מיוצרת מחלב חמורים, או יותר נכון - חלב אתונות. למה 5000 ש"ח לק"ג? קשה מאוד לחלוב אתונות בקנה מידה גדול. זה חייב להיעשות ביד, ואתונות לא מייצרות הרבה חלב ביחס למשקל גופן - והרכב השומן והחלבון של החלב אפילו הופך אותו לפחות מתאים לייצור גבינה. אם תרצו לנסות גבינת אתונות, האפשרות הזולה ביותר היא כנראה קניית כרטיס לסרביה וטיול לחווה.

עוד בנושא: הנופים היפים בעולם

Durrus cheese
PhotographyFirm/istockphoto

גבינת דררוס

גבינת Durrus, ממחוז קורק, אירלנד, נשטפת עם מי מלח עד חמש פעמים ביום, בדיוק כפי שיוצרה על ידי ג'פה גיל ממחוז קורק. הגבינה עשבונית, פירותית ויש לה טעם של אבקת קקאו לא ממותקת ליד הקליפה. קשה למצוא את הגבינה הזאת מחוץ לאירלנד.

Fresh Valencay cheese
PicturePartners/istockphoto

גבינת ולנסיי

אולי הגבינה הטעימה ביותר ברשימה. ולנסיי היא גבינת חלב עיזים ממרכז צרפת. יש לה ציפוי של אפר צמחי כהה דרמטי, שעוזר לשמור על איזון ה-pH ולעודד צמיחה של Geotrichum Candidum, העובש שעוזר לגבינה להבשיל. ולנסיי מעוצבת כמו פירמידה כשהחלק העליון חתוך. לפי השמועות, פעם הגבינה הייתה פירמידלית לחלוטין, אבל לאחר שנפוליאון לא הצליח לכבוש את מצרים, הוא חתך בכעס את ראש הפירמידה של הגבינה, ומאז היא מוגשת כך.

נפוליאון היה נמוך: ועוד שקרים שלימדו אתכם בבית הספר

Epoisses cheese close up
PicturePartners/istockphoto

גבינת אפואס

גבינת Epoisses היא גבינה מסריחה עם קליפה שטופה המיוצרת בבורגון, צרפת. אומרים שזו הייתה אחת הגבינות האהובות על נפוליאון. הגבינה נשטפת במלח ובברנדי מקומי, מגיעה בקופסת עץ עגולה ויכולה להריח כמו גרביים מלוכלכים, או אורווה מטונפת. מה שכן, יש לה טעם של רפרפת בייקון. טבלו בגט ישירות לתוך הגבינה הנשפכת לחגיגה עשירה באומאמי.

עוד בנושא: טיפים לבישול שעובדים מדהים

Norwegian Brunost or Gjetost Brown Cheese
sbossert/istockphoto

גבינת ברונוסט

גבינת Gjetost אולי מוזרה, אבל מאוד טעימה. זו גם הקשה ביותר לסיווג, הודות לתהליך הייצור הייחודי שלה. הגבינה הנורבגית הזו מבוססת על תוצר של הרתחת מי גבינה בתוספת מעט שמנת. הודות לעודף שומן וחלבון בשאריות מי הגבינה, בתוספת שפע לקטוז, הגבינה נוקשה ומלוחה ומזכירה פאדג' קרמל מבחינת מרקם וטעם. מומלץ.

Muenster Cheese
Juanmonino/istockphoto

גבינת מונסטר

הגרסה המקורית לגבינה הזו נוצרה על ידי נזירים בהרי הווז' בצרפת. מונסטר, גבינת קליפה שטופה, היא כעת גבינה מוגנת כיוון שהטעמים והריחות המדויקים שלה משתנים מעט לפי מי שמייצר אותה והעונה בה הוא מייצר אותה. זהירות, מסריח.

Cabrales cheese in black background
imv/istockphoto

גבינת קברלס

גבינת Cabrales מיוצרת באסטוריאס, ספרד, והיא מפורסמת בטעמיה החריפים, החומציים והתקיפים שיכולים להשאיר את הלשון שלכם רדומה לכמה רגעים לאחר האכילה. אפשר להכין אותה רק עם חלב פרה, אבל לפעמים יש בה חלב עיזים או כבשים מעורבב, מה שמוסיף לטעמים העזים שלה. באופן מסורתי, הגבינה עטופה בעלי מייפל השקמה, אך נוטה להיות עטוף בנייר כסף עם הדפס עלים עבור השוק המודרני.