TMTM

PeopleImages/istockphoto

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
PeopleImages/istockphoto

הורים, לא לריב

אין דבר כזה בני זוג שלא רבים, ואלו שאומרים על עצמם שהם אף-פעם לא רבים - הם או שקרנים, או חושבים שכל עוד אף-אחד לא הרים את הקול זה לא ריב, או שהם פשוט לא בזוגיות מספיק זמן. אלו הריבים הכי נפוצים בקרב זוגות נשואים או זוגיות ממושכת.

Prostock-Studio/istockphoto

מטלות בבית

כמעט תמיד קורה שאחד מבני הזוג מרגיש שרוב המטלות נופלות עליו. הפתרון הכי טוב הוא למצוא דרכים למנוע את הוויכוח. אפשר למשל להחליט מראש על חלוקת מטלות, או טוב יותר: ממש לתלות טבלת מטלות. השתדלו להתחשב האחד בשני - אם יש בן זוג ששונא לשאוב, אז שיעשה משהו אחר במקום. אם שניכם שונאים לשאוב - אז כל אחד בתורו. זה נהיה קצת יותר מסובך כשלבני הזוג יש סטנדרטים שונים של ניקיון. שבו ביחד ושוחחו על איך אתם רואים את המרחב המשותף שלכם, מה צריך לעשות לשם כך ואיפה אפשר להתפשר. פצלו את העבודה בהתאם. ועוד דבר לא פחות חשוב - אל תגידו "למה השארת כלים בכיור?" כשאפשר להגיד: "יש כלים בכיור, את/ה יכול בבקשה לעזור לי עם זה?" כבוד עושה פלאים.


Brothers91/istockphoto

זיכרון כוזב

הרבה ויכוחים עוסקים באופן בו כל אחד מבני הזוג זוכר סיטואציות מהעבר, וברוב הפעמים כל אחד זוכר מעט אחרת. הוויכוח הופך להיות קשה יותר מכיוון שכל אחד נעזר בדמיון בשביל להשלים או אפילו ליצור זיכרון. אם אין הסכמה לגבי זיכרון, כנראה שגם לא תהיה ועדיף לשחרר.

עוד בנושא: ניסויים פסיכולוגיים שמוכיחים כמה קל לעבוד עלינו

Tero Vesalainen/istockphoto

דומיננטיות

דינמיקה של שליטה יכולה לחרב כל זוגיות, טובה ככל שתהיה. יש כמה רמות וסוגים של שליטה, בין אם זו זוגיות בה עושים רק מה שפרטנר אחד רוצה, או שאחד מבני הזוג קנאי עד כדי רכושנות. זה אולי מעט ריסקי, אבל כשנמצאים במערכת יחסים עם בעיות שליטה, כדאי לבלות קצת זמן בנפרד. זכרו: יש סיכוי גבוה יותר לפשרה אם לא תרגישו שאתם מקריבים את האינטרסים שלכם לשם כך.

עוד נושא: סימנים שמערכת היחסים פוגעת בבריאות הנפשית שלכם

svetikd/istockphoto

מחסור בתשומת לב

בתחילת מערכת היחסים, מרבית תשומת הלב מושקעת בזוגיות, וככל שעובר הזמן, מגיע שלב "המובן מאליו". יכול להיות שמישהו מתחרפן מזה שבן הזוג שלו בוהה בטלפון בזמן שיחה, או שהוא זקוק ליותר זמן לבד מהשני. כך או כך, זה די נפוץ שאחד מבני הזוג מרגיש שהוא לא מקבל מספיק תשומת לב. אחד הפתרונות הוא קביעת דייט שבועי או איזושהי פעילות קבועה משותפת אחרת ששני בני הזוג יהנו ממנה ויתחייבו אליה.


malija/istockphoto

חינוך הילדים

הדבר הכי חשוב הוא טובת הילד. אין דבר כזה טובת ההורה. זה אומר שקודם כל, אין כאן מקום לאגו, ושנית כל - תנו לצד שלישי לפתור את הבעיה, והצד השלישי הזה יכול להיות אך ורק איש מקצוע. לכו להדרכה הורית ואל תחשבו שאתם יודעים הכל. בכללי, לאנשים שבטוחים שהם יודעים הכל יש את הפוטנציאל הכי גדול לטעות.

עוד בנושא: טיפים מבוססים מחקרית לגידול ילדים מאושרים


Prostock-Studio/istockphoto

קנאה

קנאה היא תחושה קשה הנובעת מחוסר ביטחון או חוסר אמון. מעבר לקנאה לבני הזוג בגלל פלירטוט עם "ידיד/ה" וכו', בני זוג יכולים גם לקנא אם לאחד מהם יש יותר זמן פנוי לעשות דברים שהוא אוהב או שאולי טוב לו יותר בעבודה. במקרה הראשון, צריך לבנות מחדש את האמון בקשר. אם אתם מקנאים במשהו שאינו קשור לבגידה פוטנציאלית, עבדו על ההערכה העצמית שלכם. 

עוד בנושא: הסיבות הכי נפוצות בגללן גברים בוגדים


Hispanolistic/istockphoto

כסף ותכניות עתידיות

זה קשה לתכנן תוכניות לעתיד מבלי להיכנס לקונפליקטים, במיוחד אם המשאבים מוגבלים, ובטח אם אחד מבני הזוג מרוויח הרבה יותר. בני זוג צעירים עשויים להתווכח על מתי הם ילדו תינוק, והורים עשויים להתווכח על כמה חוגים יהיו לילדים. כל עוד אתם מסבירים את הצד שלכם בצורה ברורה ומכבדת (במיוחד מכבדת), אפשר למצוא פתרונות. כמובן שמומלץ להיעזר ביועץ פיננסי בכל הנוגע להתנהלות כלכלית. 

רוצים לחסוך כסף? אל תבזבזו כסף על הדברים הבאים


South_agency/istockphoto

יחסי מין

זה סך הכל הגיוני שיהיה הבדל בעוצמת החשק המיני בין בני הזוג, כך שזה לא מפתיע שמדובר בריב נפוץ. זכרו ששני הצדדים נפגעים במקרה הזה, ועל כן נסו לדון בנושא בצורה מתחשבת. טיפול זוגי יכול רק לעזור.

עוד בנושא: עובדות מפתיעות על יחסי מין

PeopleImages/istockphoto

מחלוקות בלתי ניתנות לגישור ואולטימטום

נגיד שבן הזוג מעשן ואתם שונאים את זה, והוא לא מוכן להפסיק, או שבן הזוג מבלה יותר מדי זמן מול מסכים ולא מוכן להפסיק או באמת למזער את ההרגל. חלק מהיחסים אכן סובלים ממחלוקות בלתי ניתנות לגישור. לפעמים הפתרון הוא לא להמשיך ולהילחם, אלא לראות איך אפשר להגיע למצב בו זה פחות יפריע לכם - אם זה שבן הזוג יעשן רק בחוץ או שיפנה יותר זמן לבילוי משותף נטול מסכים -  וללמוד לחיות עם זה.


monkeybusinessimages/istockphoto

משפחה מורחבת

גם את המשפחה של בן הזוג לא בוחרים, ואם אתם חושבים שההורים של בני הזוג אנשים לא נחמדים, יש סיכוי די גבוה שבן הזוג לא יסכים איתכם. במקרה של הורים שמתערבים יותר מדי, למשל, צריך להחליט מראש על אכיפה מסוימת ומוסכמת. 


NoSystem images/istockphoto

ומה אם אותו ריב חוזר על עצמו?

69% מסכסוכי הנישואין אינם נפתרים במלואם. אם אתם ממשיכים לנהל את אותו הוויכוח שוב ושוב, ייתכן שכדאי לפנות לייעוץ זוגי שיעזור לכם לעצור דפוסים מזיקים ולפתור מריבות מתמשכות אחת ולתמיד. גם אם הפתרון הוא גירושים, אתם לא רוצים לנהל קרב נוסף, מלוכלך יותר. תמיד יש דרך מכבדת.

עוד בנושא: הסיבות הכי נפוצות לפרידה וגירושין