TMTM

Geber86/istockphoto

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
Geber86/istockphoto

"יש לי רק שאלה לדוקטור"

בימים אלו, בהם ביקורי הבריאות מכל הסוגים עשויים להיות בקצב מהיר יותר מבעבר, או אפילו להתנהל באופן וירטואלי, חשוב להבטיח שתפיקו את המרב מזמן הפגישה עם הרופא. אפשר להתחיל עם הימנעות מהביטויים הבאים.

עוד בנושא: שקרים שצריך להפסיק לספר לרופא


Tempura/istockphoto

"מה שאתה חושב שהכי טוב"

אתם רוצים לכבד את דעתו של הרופא, אך אל תוותרו על הקול שלכם, במיוחד בגיל מבוגר. דוקטור מייסל קמפ ווייט, מהאקדמיה האמריקאית לתקשורת בתחום הבריאות, אומר: "מחקרים מראים בבירור שכאשר מטופלים מעורבים באופן פעיל בקבלת ההחלטות, ודעותיהם ונקודות המבט שלהם משולבות בטיפול רפואי - התוצאות הרבה יותר טובות".


Chinnapong/istockphoto

"זה בטוח יטפל בזה?"

רופאים הם אנשי מקצוע שעבודתם נעוצה במדע, אך הם גם מסתמכים על התצפיות והניסיון שלהם. ובכל זאת, הם לא יכולים להבטיח שום תוצאה, אז אל תבקשו אחת. ד"ר קרול טנקסלי, רופאה ותיקה וסופרת, ציינה: "מדע וניסיון יכולים להראות מה יכולה להיות תוצאה אופיינית של ניתוח, טיפול תרופתי או טיפול אחר. אבל זה רק אופייני. אף רופא לא יכול להבטיח שתגיב בצורה 'טיפוסית'." המשמעות היא, היא מוסיפה, ש"אתה צריך לבקש מהרופא שלך לדון ביתרונות ובחסרונות כדי שתוכל לקבל החלטה מושכלת לגבי כל הליך או דרך טיפול".  

עוד בנושא: תרופות סבתא מכל העולם


sanjeri/istockphoto

"אני יודע בדיוק מה זה"

על פי מגזין הרפואה Prevention, "רוב הרופאים מתכווצים" כשמטופלים אומרים להם שהם יודעים בדיוק מה לא בסדר איתם. כן, כולנו מחפשים בגוגל לפני ביקור הרופא, אבל תנו להם לעשות את העבודה שלהם - הם ישאלו את השאלות ויעריכו מה הם חושבים שאולי קורה, על סמך ההיסטוריה והסימפטומים שלכם. לא הייתם רוצים שיגידו לכם איך לעשות את העבודה שלכם, נכון?

עוד בנושא: מדריך לחיפוש בגוגל שיהפוך אתכם למומחים


Tempura/istockphoto

"אני מהמר שזה קשור ללחץ"

אין ספק, מתח גורם להרבה בעיות. ראו שנת 2020. ובכל זאת, אל תשייכו את כל הבעיות הגופניות שלכם לסטרס. לחץ אכן עשוי להיות גורם, אך תנו לרופא להגיע ללב הבעיה. אם אתם ממעיטים בסימפטומים שלכם, רוב הסיכויים שהרופא לא יתייחס אליהם ברצינות מספקת.

עוד בנושא: מוצרים זולים המקלים על לחץ וחרדה


AntonioGuillem/istockphoto

"בתיאבון, אתה יכול להסתכל על הפריחה שלי רגע?"

זה התרחיש הקלאסי - אתם נתקלים ברופא שלכם במסעדה או אולי במכולת ולא יכולים לעמוד בפיתוי לבקש ייעוץ מהיר. התנגדו לדחף. רופאים זכאים לחיים אישיים, הכוללים יציאה לפומבי מדי פעם. בדיוק כמו מטופלים, רופאים לא רוצים לעבוד כשהם לא בעבודה.

עוד בנושא: דרכים מוזרות של הגוף לסמן לכם שאתם צריכים לרוץ לרופא


SARINYAPINNGAM/istockphoto

"אפשר רק טובה קטנה?"

אל תבקשו מרופאים דברים שאתם יודעים שהם אסורים, כמו אישור מחלה מפוברק לעבודה. הרופאים אינם מעל החוק.

עוד בנושא: ההונאות הגדולות של העשור


SDI Productions/istockphoto

"לפני שאתה הולך, אפשר רק להגיד עוד משהו…"

התור כמעט הסתיים, אתם יוצאים לכיוון הדלת, ופתאום אתם מוצאים את האומץ להעלות בפני הרופא חשש גדול - וזה משגע את הרופאים. המטופלים צריכים תמיד להעלות את החששות הדחופים ביותר שלהם בהתחלה כדי להבטיח שהם יקבלו זמן ותשומת לב מספקים.


Merlas/istockphoto

"אתה הרופא השישי שאני רואה בנוגע לזה"

הרופאים צריכים להרגיש שאתם לא מבזבזים את זמנם. חוות דעת שנייה היא מעולה. חמישית - לא כל כך. סביר שתתבלבלו מרוב חוסר החלטיות.


Courtney Hale/istockphoto

"אני מצטער, אבל הייתי חייב להביא את התינוק"

צריך למקסם את הזמן עם הרופא; ילד מתפתל בחדר אינו תורם לתוצאה טובה. אמיר ג'נאסרי, MD, מסנטה אנה, קליפורניה, אומר: "מובן שסידור בייביסיטר יכול להוות אתגר, אבל ההתעסקות, הבכי והצרכים הכלליים של ילד קטן מורידים מתשומת הלב של הרופא וגם של המטופל. הרופא לא יוכל לחשוב בצורה בהירה במהלך הביקור המכריע הזה, ואתם לא תוכלו להתמקד ולזכור את ההנחיות שהרופא נתן לכם".  

andrei_r/istockphoto

"אני צריך מרשם לזה"

אנו מופגזים על ידי פרסומות וטיפים לכל סוגי התרופות. ואם תרופה אחת נשמעת אידיאלית עבורכם, אל תהססו לשאול את הרופא על כך - אך לעולם אל תדרשו מרשם.


GlobalStock/istockphoto

"אני 'חושב' שלחץ הדם שלי בסדר"

מה זה חושב? בדקתם או לא? ואם כן - מצוין. מעקב אחר כמה בעיות בריאות בבית יכול לעזור לרופא לקבוע את הטיפול עבורכם. אם אתם בודקים את רמת הסוכר בדם או לחץ הדם באופן קבוע, רשמו את התאריכים והשעות. 


fizkes/istockphoto

"רגע, אני יודע שרציתי לשאול עוד משהו"

ביקורי וידאו יסודיים פחות מביקור במרפאה, ולכן עליכם להפיק את המיטב מזמן הפגישה אונליין. חשבו על השאלות שאתם רוצים לשאול, ורשמו אותן לפני התור. הדבר האחרון שאתם רוצים הוא לסיים את השיחה - ולהבין ששכחתם שאלה חשובה.


Medications by stevepb

"אני לא זוכר מה התרופות שלי"

לרופא אמורה להיות גישה לרשימת התרופות העדכנית ביותר שלכם, אך אם מדובר במרשם ממטפל אלטרנטיבי, או ויטמינים ותוספי מזון חדשים - הכינו רשימה של כל מה שאתם לוקחים. 

סובלים התסמינים הבאים? רוצו לרופא