כל מה שלא מומלץ להכניס למדיח
אם פינטזתם על היום בו תוכלו להפסיק לשטוף סירים וכפות עץ, תפסיקו, כי זה לא יקרה בקרוב. את הדברים הבאים היצרנים ממליצים לא לשים במדיח, אלא אם, משום מה, אתם רוצים להרוס אותם.
אם פינטזתם על היום בו תוכלו להפסיק לשטוף סירים וכפות עץ, תפסיקו, כי זה לא יקרה בקרוב. את הדברים הבאים היצרנים ממליצים לא לשים במדיח, אלא אם, משום מה, אתם רוצים להרוס אותם.
אלא אם כן היצרן מציין במפורש כי בטוח להכניס את הפריט למדיח כלים, אל תכניסו למדיח כלי בישול עם ציפוי טפלון. עם הזמן, תהליך שטיפת הכלים יכול לפרק את הציפוי, לגרום לו להתקלף במהלך הבישול ולהרוס את גימור הטפלון.
עוד בנושא:טעויות שאתם עושים במטבח, וחבל
ברזל יצוק לעולם לא צריך להיכנס למדיח כלים. השילוב של חום המדיח עם חומרי הניקוי ישאירו את הכלים חשופים לחלודה. מים, סבון וספוג לא שוחק הם חומרי הניקוי הטובים ביותר לכלים מברזל יצוק. אם תדאגו לתחזוקה נכונה של כלי בישול מברזל יצוק הם יכולים להחזיק מעמד לדורות רבים.
אם תכניסו כלי זכוכית חלביים אטומים למחצה למדיח הכלים יותר מדי פעמים, הצבע הלבן החלבי עלול להצהיב. אל תקחו סיכון. שטפו את הפריטים האלה ביד.
מדיח הכלים יכול להקהות את להבי הסכינים ולכן מומלץ לשטוף אותם ביד. גם אם הוראות היצרן אומרות שזה בסדר להכניס סכינים למדיח הכלים, אתם עלולים להיחתך בהעמסה ובפריקה של סכינים חדות, כך שההימור הבטוח ביותר הוא שטיפת סכינים חדות ביד.
באופן מפתיע, רוב כלי החרסינה מתאימים למדיח כלים. אבל אם הכלים שלכם מעוטרים בגימור מתכתי שטפו אותם ביד כדי למנוע נזק. כמו כן, זכרו כי חרסינה עלולה להישבר אם היא מתנגשת בטעות בכלים אחרים במהלך השטיפה המדיח, אז סדרו את הכלים במדיח בזהירות.
עוד בנושא:איך לנקות את הדברים שהכי מעצבן לנקות
פריטים עדינים כמו זכוכית מנופחת ביד, עתיקות ופסלונים משובחים צריכים להישאר מחוץ למדיח הכלים. אם זה לא יסולא בפז או ירושה משפחתית, שטפו את זה ביד.
בדולח הוא זכוכית המכילה מתכת כבדה, לרוב עופרת. בעקבות שימוש במדיח חלק מגבישי העופרת יהפכו לעכורים ומחורצים ולכן יש לפעול תמיד לפי הוראות היצרן, ליתר ביטחון.
המים החמים מאוד במדיח הכלים יכולים להכתים את פני השטח של האלומיניום וחומרי ניקוי קשים למדיח הכלים עלולים להקהות את הגימור. גם אם לא אכפת לכם לפגוע במראה של תבניות פשטידה חד פעמיות מאלומיניום, אל תכניסו אותן למדיח הכלים כי הן יכולות ללכלך כלים אחרים.
עוד בנושא:מתכונים פשוטים וטעימים מקופסאות שימורים
אם אתם לא רוצים שהעיטורים על כלי הקרמיקה המצויירים שלכם ירדו לטמיון עם הזמן, עליכם לשטוף את הפריטים האלה ביד.
עוד בנושא:פריטי אספנות ששווים יותר מהבית שלכם
לעולם אל תשטפו את המכסה של סיר הלחץ (גם סירי לחץ לבישול על הכיריים וגם סירי לחץ חשמליים) במדיח הכלים. חלקיקי מזון קטנים או חומר ניקוי למדיח כלים עלולים להיאסף או להיתקע בווסת או במסתמי הבטיחות. במקום זאת, שטפו ביד את החלק העליון של סיר הלחץ, במים חמימים וסבון. לאחר השטיפה ייבשו היטב. אל תאחסנו את הסיר סגור מכיוון שהאטם יכול להאטם לצמיתות ואתם עלולים לאבד את הסיר.
עוד בנושא:טיפים לבישול שעובדים מדהים
מים חמים מאוד עלולים לעקם או לסדוק את העץ ולפגוע בגימור של קרשי חיתוך וכלי עץ. הם מיועדים לשטיפה ידנית בלבד.
עוד בנושא:טעויות ניקיון נפוצות
אלא אם כן הם מסומנים כ"מתאימים למדיח כלים", אל תכניסו פריטי פלסטיק למדיח הכלים. ועוד דבר - יש להניח את הפריטים המסומנים כמתאימים למדיח הכלים על המדף העליון בלבד. אחרת, גוף החימום של המדיח עלול להמיס או לעוות אותם.
עוד בנושא:טעויות כביסה נפוצות
חזרתם מהמידברן ואתם להוטים להכניס את בקבוק הקלין קנטין הורוד שלכם למדיח הכלים? חשבו שוב. הבעיה כאן היא שהטמפרטורות גבוהות במחזור שטיפת הכלים עלולות לפגוע באיטום הוואקום. עדיף לשטוף אותם ביד.
עוד בנושא:מוצרים חכמים ששווים כל שקל
המים החמים בשילוב סבון המדיח עלולים להזיק לצלחות וכלים אקרילים, לגרום לסדקים ולהסיר את כל מה שהוטבע עליהם. שטפו ביד פריטים כאלה כדי שתמיד יראו כמו חדשים.
עוד בנושא:אחסון בבית על פי מארי קונדו
טמפרטורות גבוהות במדיח יכולות להמיס את הדבק שמחזיק את שני החלקים של הסכין, מה שיגרום לכך שידית הסכין תתפרק. שטיפה ידנית תשמור על הסכין בדרך הטובה ביותר .
עוד בנושא:הסיפורים מאחורי הצלקות של הסלבס
אם תיקנתם כלי עם דבק, שטפו אותו ביד. המים החמים וחומרי הניקוי הקשים במדיח יכולים להמיס דבקים.
בניגוד לכסף, שרובו יכול להיכנס למדיח הכלים, כלי מעוטר זהב יאבד את צבעו במדיח.
מתכות אלו עלולות להשרט ולשנות את צבען בעת שטיפה במדיח כלים. כדאי לשטוף כלים כאלו ביד כדי לשמור על יופים.
כוסות מדידה עם מידות מודפסות עדיף לשטוף ביד. עם הזמן, חומר הניקוי למדיח הכלים יסיר את המידות, ויהפוך אותן לחסרות תועלת.
מדיחי כלים יכולים לשחרר ולהסיר תוויות נייר מבקבוקים וצנצנות. פיסות נייר אלו עלולות להיכנס לניקוז של מדיח הכלים או להידבק על כלים אחרים. הסירו את התוויות לפני הכנסת הצנצנות למדיח.
זה אולי מובן מאליו, אבל חתיכות מזון גדולות עלולות לסתום את ניקוז המדיח או להגיע לכלים נקיים אחרים. לא חייבים לשטוף כלים לפני העמסתם למדיח, אבל כדאי להסיר את חתיכות המזון הגדולות עם קצת מים.