TMTM

kate_sept2004/istockphoto

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
kate_sept2004/istockphoto

זה לא רק ספורט

השאיפה לשלמות גופנית (או לבריאות טובה) רצופת חצאי אמיתות, מיתוסים ואגדות אורבניות. אלו המיתוסים הכי גדולים בתחום הכושר שאתם צריכים להתעלם מהם, והרגלי הכושר המועילים בהם אתם צריכים להתמקד.

vitapix/istockphoto

מיתוס: אימוני משקולות יגרמו לכם להתנפח

הרמת משקולות, אפילו כבדות, לא תהפוך אף אחד לענק הירוק. כדי להשיג מסה כה רבה, תצטרכו להרים משקולות כבדות במיוחד, בשילוב עם עלייה מוגזמת בצריכת הקלוריות. אם אתם רוצים להיות בכושר ולהתחטב - הוסיפו משקולות לאימון.

עוד בנושא: אימוני כושר ביתיים יעילים

GoodLifeStudio/istockphoto

מיתוס: שריר יהפוך לשומן אם לא תשתמשו בו

כולנו שמענו שאי-פעילות גופנית גורמת לשרירים להפוך לשומן. זה די מגוחך כי שריר לא יכול להפוך לשומן. שריר עשוי מחלבון ושומן עשוי משומנים. כימית, אחד לא יכול להפוך לשני. המציאות היא שאם לא משתמשים בשרירים, הם פשוט מתנוונים.

עוד בנושא: עובדות שלמדנו בבית הספר שהם שקרים מוחלטים

Youngoldman/istockphoto

מיתוס: ניתן לקבוע את הדופק המרבי ע"י הפחתת הגיל שלכם מ-220

אנשים רבים מאמינים שהם יכולים לחשב את הדופק המרבי שלהם לצורך פעילות גופנית על ידי הפחתת הגיל שלהם מהמספר 220. זו אמנם נקודת התחלה טובה, אך למעשה ישנם גורמים רבים המשפיעים על קצב הלב המרבי. גורמים מסוימים כוללים את רמת הכושר הגופני של האדם, את רמת הלחץ והעייפות ואפילו מזג האוויר והטמפרטורה. כדי לקבוע את המקסימום שלכם, שוחחו עם הרופא.

עוד בנושא: דרכים מוזרות של הגוף לסמן לכם שאתם צריכים לרוץ לרופא


AzmanJaka/istockphoto

מיתוס: רוצים ישבן מושלם? רדו לסקוואט

עבור אלו השואפים לישבן כמו של קים קרדשיאן -  סקוואטים הם לא התשובה. בישבן יש קבוצת שרירים מורכבת מאוד, והתנועה הפשוטה של סקוואט אינה הסיבה שיש לאנשים את צורת האפרסק המבוקשת. הסוד הוא למעשה שילוב של סקוואט, לחיצת רגליים, משקולות ודפוסי תנועה.

gradyreese/istockphoto

מיתוס: בשביל בטן מפוסלת צריך לעבוד על שרירי הבטן

ביצוע תרגילי בטן אינסופיים במרדף אחר ריבועים לא יוביל להצלחה. עדיף כבר שתשקיעו את כל הזמן הזה באימוני התנגדות ואירובי. הוסיפו קצת הרמת משקולות וריצה - ואז תקבלו את התוצאות הרצויות.


Pavliha/istockphoto

מיתוס: עדיף לרוץ יחפים

זוכרים את הנעליים דמויות כף הרגל שיצאו לפני כמה שנים? הפופולריות שלהם התבססה על הרעיון כי ריצה יחפה היא טבעית יותר ויכולה להפחית פציעות. החברה שייצרה את הנעליים והשתמשה בטענות חסרות הבסיס האלו הפסידה בתביעה ייצוגית.

עוד בנושא: הרגלים "בריאים" שעלולים להזיק לכם

Ridofranz/istockphoto

מיתוס: ככל שמזיעים יותר, שורפים יותר קלוריות

זיעה היא חלק ממערכת הקירור של גופנו, אך היא אינה מתואמת עם שריפת הקלוריות. זקוקים להוכחה? אם אתם עומדים בחוץ ביום חם ולח - אתם מזיעים. אם אתם רצים בתוך הבית בסביבה יבשה עם טמפרטורה נמוכה - אתם בקושי מזיעים.

עוד בנושא: מטלות הבית ששורפות הכי הרבה קלוריות

CatLane/istockphoto

מיתוס: שתו מי קוקוס בזמן האימון

היה הרבה הייפ סביב מי קוקוס, אבל הבאזז אינו מוצדק. המטרה של משקה ספורט היא לספק פחמימות, נתרן ואשלגן. מי קוקוס דלים מאוד באשלגן, ולמרות שהם עשויים להרוות מתאמנים שאינם מתאמנים קשה מאוד - זו לא הבחירה הטובה ביותר עבור ספורטאים או אנשים שמתאמנים שעות בחוץ.

עוד בנושא: מאכלי סופר פוד שהם לא כך-כך "סופר" כמו שנדמה לכם

PeopleImages/istockphoto

מיתוס: שרירי בטן חזקים = ליבה חזקה

ישנם 29 שרירים המרכיבים את הליבה, ורבים מהם אינם שרירי בטן.

Ziga Plahutar/istockphoto

מיתוס: הרבה תרגילי בטן יורידו את השומן בבטן

הדרך היעילה ביותר להוריד שומן בבטן היא להפחית את השומן הכללי בגוף. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות תרגילים כמו הרמת משקולות או אימון אינטרוולים בעצימות גבוהה, שמעלה את חילוף החומרים.

RyanJLane/istockphoto

מיתוס: מומלץ לבצע מתיחות לפני ריצה

מתיחה לפני ריצה נראית רעיון טוב, אבל עדיף לוותר. מתיחות סטטיות לפני ריצה, או כל פעילות הדורשת כוח, רק מעכבת את ביצועי הריצה.

Syda Productions/shutterstock

מיתוס: צריך לאכול חלבון אחרי האימון בשביל להתנפח

אמנם יש יתרונות רבים לחלבון לאחר אימון, אבל ניפוח הוא לא אחד מהם. חלבון לאחר אימון הוא קריטי בכדי לעזור לגוף להתאושש, בנוסף למגוון תפקידים אחרים בגוף. כדי לגדול ולהתרחב צריך פשוט להוסיף הרבה קלוריות לתזונה, ולא סוג מסויים.

עוד בנושא: דיאטות טרנדיות שכדאי לחשוב פעמיים לפני שמנסים אותן

bogdankosanovic/istockphoto

מיתוס: צריך לשמור על הדופק המרבי, אחרת זה לא נחשב

רוב האנשים יכולים לשמור על הדופק המקסימלי בעת פעילות גופנית למשך מספר דקות בלבד. הביצועים יושפעו מאוד אם אנשים ינסו יותר מזה. יש לבצע בזהירות אימוני דופק מרביים, מכיוון שאימונים ממושכים בעצימות גבוהה עלולים לגרום לפציעה קשה ולתשישות.

DragonImages/istockphoto

מיתוס: צום לפני אימון אירובי יגרום ליותר שריפת שומן

צום לפני אירובי אינו רעיון טוב. כשמתאמנים ללא מזון במערכת, הגוף בדרך כלל משתמש בטריגליצריד תוך שרירי (מאגרי שומן בשריר) וגליקוגן (פחמימה מאוחסנת) בתור דלק. אם האימון ארוך, סביר להניח שהגוף ישתמש גם בחומצות אמינו משריר רזה על מנת לתדלק את האימון. למעשה, אכילה לפני האימון תעניק לכם יותר אנרגיה ותעזור לכם לנוע מהר יותר ולהתחזק, וכתוצאה מכך לשרוף יותר קלוריות.

DjelicS/istockphoto

מיתוס: אם זה לא כואב אחרי, זה לא היה אימון טוב

כאב, במיוחד כזה הנמשך כמה ימים לאחר האימון, אינו בהכרח סימן לאימון נהדר. זה למעשה סימן לכך שהגוף מסתגל לגירוי חדש. אם תמשיכו בתכנית אימונים דומה בעצימות דומה, הכאב ככל הנראה לא יחזור. בכל אופן, העובדה שאתם כבר לא חווים את הכאב לא אומר בשום פנים ואופן שהאימונים אינם מועילים.

bogdankosanovic/istockphoto

מיתוס: צריך להתאמן רק בבוקר

אין שעה נכונה או לא נכונה להתאמן. לא משנה באיזו שעה אתה מתאמנים - העיקר שתתאמנו.

monkeybusinessimages/istockphoto

מיתוס: התאמנו 60 דקות, אחרת האימון לא נחשב

אפשר להתאמן נהדר בפחות משעה. האימונים הטובים והיעילים ביותר כוללים תרגילים שעובדים על קבוצות שרירים מרובות בבת אחת, כמו סקוואטים ומכרעים.